Det er den fjerde sommersesongen som står for tur på torget i år, og ifølge byutvikler Monica Østenheden blir dette tidenes sommer.
 
– Utenom Prøysenfestivalen har vi over 40 enkeltarrangement gjennom sesongen. Det blir noen gjensyns med arrangementer vi har god erfaring med fra tidligere, og det blir også noen nye som vi ikke har prøvd ut før, lover hun.

Grill og is

I tillegg til den tradisjonelle oppstarten av fontenen, kommer matblogger, matstylist og 4 x Norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist for lage velsmakende kyllingretter. Kvarstad Gård kommer for å vise fram hvordan de lager isen sin.
 
– Vårt program går fram til ca. klokka to, og etter det fortsetter tar handelsstanden over med Glade Maidager, der Furnes Musikkforening og Buttekvern seniordans underholder på torget, sier Østenheden.

Start i Moelv

Lørdag 13. mai er det sesongstart i Moelv, med åpning av lekeparken i Garveriparken. Nysirkus Pilar kommer for å underholde.
– Her blir det styltemenn og trapeskunstnere, og det blir aktiviteter for barna. Det blir også holdt nybegynnerkurs for unge, lovende skatere i skateparken, forteller Østenheden.
 
På samme tid i Brumunddal kjøres Tour of Norway for kids.

Sommerarrangementene ser du her