– I løpet av dagen fikk alle produsert en film, og det er utrolig å se hva de har klart å få til på kun kort tid, sier Rebekka Joswig fra kulturkontoret.

Gode mentorer

Målet med filmkurset var at elevene skulle være i stand til å produsere en kortfilm ved hjelp av mobilen på egenhånd. Mentorene i prosjektet har vært filmfotograf Kristina Skamsar fra Lillehammer, Ronnie MAG Larsen (manusskriver, filmlærer, musiker og forfatter) fra Hurum, klipper (sylskarp.no) Patrick Engevold fra Hamar. De to sistnevnte var også inne og bidro med opplæring på kurset.

– Det som er morsomt å se er at det virker som alle elevene trivdes med å jobbe med film, og de sto virkelig på hele tiden, sier Joswig. Hun håper at arbeidet med filmen ga mersmak.

Filmkonkurranse

– Alle ungdommer mellom 13-16 år er invitert til å delta i en konkurranse der oppgaven er å lage en ett minutt lang dokumentarfilm med mobilen. Niendeklassingene har fått lære om manus og ideskaping, filming, klipping og nettetikk. Nå håper vi at mange melder seg på filmkonkurransen, sier hun. Filmene skal vises og premieres på filmfestivalen 22. mars.

De som ønsker å delta i konkurransen kan melde seg på ved å sende en e-post til rjw@ringsaker.kommune.no.