Rådmann Jørn Strand er godt fornøyd med de ferske tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som viser at antallet hytter økte med 127 – bare i 2017.  

– Dette er fantastisk gode tall. I tillegg vet vi at antallet byggetillatelser som ble gitt i 2016 og 2017 peker i retning av en meget god vekst også i årene fremover, sier han.  

God margin 

Hele 463 hytter skiller Ringsaker fra Trysil, som er nummer to på lista. Ned til Hol på tredjeplass er det ytterligere 1.107 hytter.  

–  Hytteområdene våre har stor betydning for oss. De bidrar til sysselsetting og stor økonomisk aktivitet når de er under utbygging, og også seinere når de er tatt i bruk. Folk bruker hyttene langt mer nå enn før, og det bidrar positivt til omsetningen for våre håndverksbedrifter, tjenestenæringer samt handel- og servicebedrifter, påpeker rådmannen.  

Velrenommert 

Sjusjøen er godt kjent som en snøsikker destinasjon med helårskvaliteter, og det omfattende løypenettet har gjentatte ganger blitt kåret til Norges beste langrennsløyper. 

– Alle snakker om Sjusjøen, og merkevaren har over tid bygd seg opp og blitt veldig sterk. Enten du er olympisk mester eller småbarnsfamilie kan du finne ditt eldorado i Ringsakerfjellet. Skiløypene går til himmels, og hyttebyggingen fortsetter i samme retning, sier en fornøyd rådmann Jørn Strand.