På første rad i klasserommet «Ask» sitter Mathilde og Emilie. De har allerede fått hilse på lærerne sine, de nye klassekameratene og fått splitter nye skolesekker. 

– Vi kjenner hverandre fra før, og er allerede venner. Og vi ble veldig glade da vi fikk vite at vi skulle gå i samme gruppe, sier Mathilde. 

– Ja, og ekstra glade da læreren vår sa at vi skal få sitte ved siden av hverandre, legger Emilie til. 

Første møte med klassebamsen

Spenningen var til å ta og føle på da assisterende rektor, Lars Erik Pedersen, overleverte en eske innpakket i gråpapir til elever og lærere på 1. trinn.  Alle fikk kjenne på esken, som ble sendt rundt. Flere ville gjette på innholdet. 

– Jeg tror der er en iPad, sier en elev etter å ha fått ordet. 

Lærer Knut drar opp et brev fra esken. 

– Et brev? Kanskje det er fra en rev! utbryter en gutt entusiastisk, og høster latter fra klassekameratene. 

Opp av esken kom klassebamsen «Kastanje», som skal følge elevene gjennom året. Elevene var skjønt enige om at klassebamsen skal få bo i klasserommet sammen med dem. 

– Han kan gjerne få sitte på pulten min, sier en jente. 

Det er tid for matpause, og elevene fordeles på de to rommene «Ask» og «Bjørk». Etterpå venter lek og tid sammen med fadderne. 

 – 1. skoledag er noe helt spesielt; en dag man husker for resten av livet. Jeg håper alle har fått en god og trygg start hos oss på Mørkved skole, sier Lars Erik Pedersen. 

De 385 førsteklassingene er fordelt slik på de ulike barneskolene i Ringsaker: 

Brøttum 23, Mesnali 7, Lismarka 8, Fagernes 9, Åsen 6, Gaupen 17, Kirkekretsen 22, Hempa 20, Fagerlund 82, Mørkved 32, Kirkenær 27, Kylstad 18, Stavsberg 21, Nes 43, Moelv 42 og Fossen 8.