#mingreie er en festival for ungdom (13-18 år) i Ringsaker. Her skal ung kultur møtes, og målet er å vise fram hva ungdom i Ringsaker driver med. Vi ønsker flest mulig ungdom fra flest mulig steder i kommunen og en størst mulig variasjon i aktiviteter/hobbyer. 

 

Inviterer lag og foreninger med
Med på laget så langt er Brumunddal fotball, Veldre håndball, Nes friteater, Nes turn, Brøttum Røde Kors, Nes fritidsklubb, Brumunddal tennisklubb, Ringsaker kulturskole, Brumunddal taekwondo, Moelv fritidsklubb, Brumunddal fritidsklubb, Amazing, Makerspace, trailmiljøet, scootmiljøet, robotklubben, cosplay-miljøet, rollerderby-klubben, tricks-in-bowl-klubben og politiet. Vi er i dialog med flere, så listen blir lenger. Det er fortsatt mulig for lag/foreninger/aktiviteter som ønsker å bidra. Se kontakinfo under. 

 

Program
Festivalen er delt inn i fire deler.
Kl. 16.00-19.00: Akiviteter, workshops og matservering ute og inne
Kl.19.00-20.15: Forestilling inne i teatersalen
Kl. 20.15-20.30: Show og fyrverkeri ute
Kl. 20.30-21.00: Afterparty inne på fritidsklubben

 

Dette er workshopene: 

1) Slik blir du en bedre Fortnite-spiller
Få tips om hvordan bli bedre i Fortnite. En av Norges beste gamere, Nikolai Strandli, gir råd mens han spiller live. Youtuberne Lloyd&Sara kommer også. Det blir tre kurs på rundt 35 minutter. Maks 30 deltakere på hvert kurs. Alder: 13-18 år. Meld deg på og sikre deg plass!
 
2) Lær å danse hiphop
PS Dance kommer og lærer bort enkle dansetrinn som du kan ta med deg videre til dansegulvet. Krever ingen forkunnskap. Vi kjører tre kurs på 40 minutter med maks 40 personer på hver gruppe.
 
3) Workshop i improteater
Improteater er rett og slett teater uten manus. Dette passer for absolutt ALLE - du trenger ingen forkunnskaper, men du må ønske å være med oss å leke. Sammen skal vi utvikle kunsten å drite oss ut i trygge rammer. Vi kan love deg trygghet, latter og lek. Så her er det bare å bli med! Instruktører: Anders Refsdal og Marius Taskerud. Det blir to kurs på 50 minutter hver. Maks 10 personer per kurs.
 
4) Lær å legge perfekt makeup
Få tips av en profesjonell makeupartist. Vi stiller med utstyr. Det blir tre kurs på 40 minutter hver. Maks seks personer per kurs.
 
5) Cosplay-workshop
Har du drømt om å kunne kle deg ut som din favorittkarakter fra et spill, en tegneserie eller fra TV? Eller liker du rett og slett å lage ting? Da er dette kurset for deg. En erfaren kostymemaker kommer og instruerer deg i maskelaging. Kurset står for både materialer og maskiner. Det blir to kurs på en time hver.
 
6) Bli med og lag festivalens fyrverkeri
Åtte ungdommer får være med å bygge fyrverkeriet som skal sendes opp senere på kvelden. Fire instruktører vil være til stede. Aldersgrense: 15 år. Kurset varer i to timer og er gratis
.
7) Selifekunst - lær å ta gode selfies
Fotografer fra RicardoFoto kommer for å gi tips til hvordan du kan ta gode selfies. Her vil du lære om ulike bakgrunner, bruk av ulike effekter osv. Vi kjører kurs på 15 minutter med 6 personer på hver gruppe. Husk fotokonkurransen vår som går i forkant!
 
8) Slik får du en grønnere hverdag
Markus Refsdal fra Natur og Ungdom kommer og gir deg små tips om hvordan du kan leve et mer miljøvennlig liv. Ingen påmelding, men vis gjerne din interesse med å trykke SKAL eller INTERESSERT på FB-arrangementet!
 
9) Timbersport-workshop
Gutta fra landslaget i Timbersport kommer og holder kurs. Øks, motorsag og rå muskelkraft står på agendaen. Du trenger ingen forkunnskaper. Aldersgrense: 16 år.
 
Alle kurs og aktiviteter er gratis. Det er mulig å melde seg på flere ulike workshoper.
Slik melder du deg på workshopene: Send navn, alder og navn på kurs via messenger på FB-siden eller på mail til rjw@ringsaker.kommune.no
 
Dette er aktivitetene
Ballbingefotball - ute
Boblefotball - ute
Tennis - ute
Måle skuddstyrke (håndball) - ute
Livredning - ute
Naturquiz - ute
Trial - ute
Skate - ute
Taekwondo - inne
Makerspace - miniverksted med vinylkutter, 3D-printer, graverer, hjernetrimoppgaver - inne
Robot-prøving og programmering - inne
 
Kl. 17.00 er det klart for kanskje årets morsomste fotballkamp. Da stiller juniorlaget (15-19 år) til Brumunddal fotball opp til kamp - i bobledrakter. Møt opp og hei!

Vi skal dele ut tre #-priser
1): #mingreie - fotokonkurransen - det beste bildet (mobil eller kamera) av noens ”greie” (aktivitet/hobby). Ricardo-foto sitter i juryen og har også fotoworkshop under festivalen. Dette bør du huske på: Ha en tydelig intensjon med bildet, vær bevisst hvordan du komponerer bildet og bruk bakgrunnen på en kreativ måte. All ungdom mellom 13 og 18 inviteres med i konkurransen! FB-arrangementet ligger herInnsending av bilder: Tag bildet med #mingreie-ringsaker på Instagram, eller send dem via messenger på FB-siden eller som mail til Rebekka Joswig. Vinner utropes på festivalen. Premien er fotoutstyr.
 
2): #åretsstemme: Går til en ung person som har gjort en forskjell / stått opp for en sak i året som er gått. Deles ut av en egne jury.
 
3): #vårgreie: Går til et lag/en forening som har lykkes med å engasjere ungdom i sin aktivitet. Her trenger vi nominerte. Send inn forslag med en kort begrunnelse. Se kontaktinfo under.
 
Festivalen har en egen Facebook-side
 
Ønsker dere å bidra med et innslag eller en aktivitet? Eller ønsker dere å nominere en aktivitet til prisen #åretsaktivitet?
Kontak kulturrådgiver Rebekka Joswig:
E-post: rjw@ringsaker.kommune.no
Telefon: 977 08 832
 
Arrangør: Ringsaker kommune i samarbeid med lag og foreninger