– Dette er så mye bedre enn å bade i det gamle bassenget på Furnes ungdomsskole! Mjøsbadet er helt supert, var den enstemmige dommen fra Kirkenær-elevene.

Flott svømmearena

I læreplanen for grunnskolen stilles det kompetansekrav til svømmeopplæringen på barneskolen. Målet er at alle elever skal tilegne seg gode ferdigheter i svømming og livredning. Kommunalsjef for skole og barnehage i Ringsaker, Anne Kari Thorsrud, er glad for å kunne tilby elevene i Brumunddal og omegn en flott arena for svømmeundervisningen. 

– Mjøsbadet er et flott anlegg, og gjennom god svømme- og livredningsopplæring får den enkelte elev mulighet til å holde på med aktiviteter i, ved og på vann på en trygg og god måte. Å lære å svømme tidlig i barndommen er en viktig, grunnleggende ferdighet. Vann innbyr til aktivitet og glede, sier Thorsrud. 

Dekker svømmetilbudet for ni skoler

Elever fra de ni skolene Brumunddal ungdomsskole, Fagerlund skole, Furnes ungdomsskole, Hempa skole, Kirkekretsen skole, Kirkenær skole, Kylstad skole, Mørkved skole og Stavsberg skole skal ha svømmeundervisning i Mjøsbadet. 

Alle lærere og barneveiledere som skal ha svømmeundervisning i Mjøsbadet har gjennomgått livredningskurs og brukerkurs.  

Les mer om Mjøsbadet