– Vi synes alle unger skal få muligheten til å prøve å spille et instrument, uavhengig av ressurser, miljø eller hvor de bor. Derfor er prosjektet «Spill i skolen» så viktig, mener Kristiane Hulleberg fra Kulturskolen. Fem lærere fra kulturskolen er med, og de lokale skolekorpsene bidrar med utlån av instrumenter. 

– 2. mai avsluttes prosjektet med en halvtimes konsert for foreldre og resten av skolen. Det hender at noen får seg en overraskelse når de ser hvor flinke barna har blitt på så kort tid, sier Hulleberg.

Breddetilbud gjennom 40 år

«Spill i skolen» er et eksempel på bredden som kulturskolen kan by på. 

– I år har vi 520 registrerte elever som får undervisning på ulike instrumenter, i dans, visuell kunst eller teater. I tillegg er det ca. 300 elever som har ukentlig kontakt med kulturskolen gjennom samarbeidet vi har med barnehager, skoler og korps, forteller rektor Benedicta Gray. Da kulturskolen startet opp i 1979 var det 78 elever som fikk opplæring på stryk, treblås og i sang. Mye har skjedd siden den gang.

Feirer med jubileumsforestilling

11. april markeres kulturskolens 40-årsjubileum med en stor forestilling som settes opp to ganger.

– 202 av elevene våre er med på denne forestillingen, som tar oss med på en reise gjennom de 40 årene som kulturskolen har eksistert. Det øves og øves, og dette kommer til å bli veldig bra, sier Gray.