Startskuddet for «Sykle til jobben» går 20. april, og kampanjen varer til og med 18. juni. Det er flere ukeskonkurranser og premier underveis, i tillegg til gevinsten økt fysisk aktivitet gir i seg selv.

Motivere til aktivitet

Årets Sykle til jobben-kampanje i Ringsaker vil bli tilpasset den pågående korona-situasjonen hvor det ikke lengre bare handler om å velge sykkel som fremkomstmiddel til og fra jobb fremfor bil.

– Vi ønsker å motivere folk til å være mer aktiv i hverdagen som for mange oppleves annerledes med pågående pandemi over oss. Vi håper gjennom denne kampanjen å kunne skape et fellesskap i den tiden vi står i nå, forteller Roger Nilsen, HR-sjef i Ringsaker kommune.

Det siste året har også gjort at flere opplever at de er mindre aktive enn før med både hjemmekontor, samt at aktivitetstilbud i stor grad har vært nedstengt som følge av korona-pandemien.

– Gjennom denne kampanjen får vi alle enda en grunn til å være i fysisk aktivitet. Og husk at all aktivitet gjelder, enten du sykler til jobb, har en aktiv pause fra hjemmekontoret eller gjør noe fysisk aktivitet på fritiden, opplyser han.

–Så er det også gratis for alle som bor i Ringsaker å delta på årets Sykle til jobben aksjon, påpeker HR-sjefen.

Meld deg på!

Påmeldingen til årets Sykle til jobben-kampanje er allerede åpnet på Sykle til jobben aksjonen sin nettside, og Roger Nilsen oppfordrer alle Ringsakers innbyggere og alle ansatte i kommunen til å melde seg på som deltakere i kampanjen.

– Du kan enten melde deg på som deltaker på et lag med maks fem deltakere sammen med dine venner eller kolleger. Eller så kan du registrere deg som individuell deltaker, opplyser han.

– I en tid der mange sitter på hjemmekontor og savner omgang med kollegaene sine, kan dette være en måte å oppleve fellesskap på likevel, sier han. 

I 2020 deltok over 33.000 nordmenn på Sykle til jobben-aksjonen på tross av at landet var rammet av restriksjoner på korona.

Meld deg på her!