Kjersti Brenders og Petter Olsen fra Oslo har valgt det landlige livet i Mesnali, og byttet ut leilighet i byen med enebolig. 

– Jeg ville ha rolige omgivelser, og var ferdig med det hektiske bylivet. I nesten tre år lette jeg etter et sted utenfor byen, og plutselig dukket drømmeplassen opp i Mesnali. Jeg dro på visning, og ble rett og slett helt bergtatt. Det var vinter og sola skinte, og naturen og omgivelsene kunne ikke vært flottere, sier Kjersti.

– Vi har ingen tilknytning til Ringsaker fra før, men har faktisk hatt mer besøk nå enn tidligere. Vi har fire barnebarn, og noe av greia var å kjøpe et sted de kunne overnatte. Når vi får gjester nå blir de gjerne flere dager, og det er veldig koselig. 

– Også setter vi pris på at det er så kort vei opp til Sjusjøen med dets muligheter til friluftsliv både sommer og vinter. Det er heller ikke langt til butikker og byliv om vi ønsker det, sier Petter. 

Flyttet tilbake 

– Vi har også flyttet fra Oslo til Ringsaker, sier Anne Broawski og Svein Idaflyden. 

I motsetning til Kjersti og Petter flyttet de fra hus og inn i leilighet sentralt plassert i Brumunddal. Her har paret bodd i litt over et år.

– Jeg bodde i Ringsaker i min ungdom, og har flyttet tilbake etter 30 år i Oslo. Jeg jobber fortsatt der, og mulighetene for å enkelt pendle med tog setter jeg pris på. Vi er veldig glade i å være ute i naturen, både til fots, på ski og på sykkel, og det er dette er gode muligheter for her. Vi ser frem til å bli pensjonister neste år, og kunne nyte den flotte naturen enda mer, sier Anne. 

Enkelt å bli kjent med folk

Et annet par som var til stede denne kvelden var Ilse og Roel Peelen fra Nederland. 

– Etter 13 år på Lesja ville vi flytte på oss, og kjøpte splitter nytt hus i Veldre. Vi jobbet begge på Frichs hotell på Lesja, og har fått nye jobber på Wood hotell i Brumunddal. Jeg jobber i restauranten, og Roel som kokk, forteller Ilse. 

– Vi kjente ingen her i Ringsaker fra før, men opplever at det er lett å bli kjent med folk. Under innflyttingen kom naboer stadig for å hilse på, og vi har blitt tatt veldig godt imot. Sønnen vår på 13 år trives også kjempegodt, og vi setter alle pris på nærheten til Mjøsa og den flotte naturen. 

Ønsket velkommen av ordfører

Gjestene ble ønsket velkommen i døra av ordfører Anita Ihle Steen.

– Ringsaker har mye å by på, og ligger midt i Innlandet – omringet av gode naboer som også har mye å by på. Dette gir fantastiske muligheter til gode jobber, gode kulturopplevelser og til å treffe mye folk. Ta hele kommunen og området i bruk, og husk at vi er her for dere. Sammen lager vi en god kommune, sa ordføreren under velkomsttalen.

Markedssjef Bjørg Mykløy var kveldens konferansier.

– Velkommen hit i kveld og velkommen til Ringsaker. Vi er veldig nysgjerrige på hvem dere er, og gleder oss til å bli kjent med dere, sa Mykløy. 

Kommunens nye innbyggere fikk delta på et variert program denne kvelden, og kunne besøke standene til Visit Sjusjøen, Visit Innlandet og Matlystfestivalen, i tillegg til kommunens næringsavdeling, innbyggerservice og kulturavdeling. 

Prøysenhuset bød på musikalske innslag og serverte sin legendariske fleskepannekake til middag, samt kaffe og dessert. Gaute Ormåsen stod for underholdningen.