– Det er en stor glede å ta konseptet «Klassisk julekonsert» hjem til min barndoms kirke i Furnes, hvor jeg selv er døpt. I tillegg er det en utrolig vakker kirke som passer perfekt til en slik konsert, sier Ringsaker-fiolinist Mari Silje Samuelsen.

I dag presenterte hun stolt listen over artister som kommer til Furnes lørdag 15. desember: Sopran Sylvia Schwartz fra Spania, fiolinist Kirill Troussov fra Tyskland, vokalensemblet The VOCES8 Scholars fra Storbritannia og kammerorkesteret New Ideas Chamber Orchestra fra Litauen.
 
Dette er artister som Samuelsen har blitt kjent med eller jobbet sammen med i forbindelse med festivaler i Europa og i resten av verden.

– Det er utrolig gøy for meg å kunne ta med så store navn hjem til Furnes i Ringsaker, sier Samuelsen. 

På talentjakt

I disse dager reiser Samuelsen rundt på leting etter unge fiolintalenter i mjøsregionen. Rundt 15 elever fra kulturskolene rundt Mjøsa inviteres til Prøysenhuset i dagene før julekonserten, for å få fiolinundervisning av Mari Silje selv. Unge talenter vil også ta del i julekonserten i Furnes kirke. 

– For meg som kultursjef og som Ringsaker kommune som medarrangør, er det fantastisk at Mari Silje legger til rette for at unge talenter fra vår region får muligheten til å spille sammen med profesjonelle musikere i verdensklasse. Dette samspillet mellom talenter og profesjonelle ønsker vi å legge til rette for, slik at barn som vokser opp i Ringsaker kan tro på drømmen om at musikken kan bli et levebrød, sier Asle Berteig. 

Kun få billetter

Både Samuelsen og Berteig lover en stemningsfull konsert i vakre omgivelser. Kultursjefen tror på fullsatt kirke. 

– Det er kun plass til litt over 450 publikummere på hver konsert, så her gjelder det å være raskt ute, sier Berteig.

Billettene legges ut for salg på Ticketmaster torsdag 27. september kl. 16.00

Se facebook-arrangementet