– Fjorårets forestilling høstet svært gode kritikker – HA trillet 6-er på terningen, og billettene ble revet bort. Med det voksne publikum som målgruppe, er dette en litt annerledes forestilling enn det folk er vant til å se på Prøysenhuset, og det er tydelig at vi har truffet godt. Årets forestilling har to fullsatte forestillinger bak seg, sier Marie Beate Rise, daglig leder ved Prøysenhuset.

– Jeg tror noe av suksessen ligger i at publikum får oppleve tematikken i Prøysens viser på en helt ny måte, og mange får en ny forståelse for flere av Prøysens tekster, legger hun til. 

Anerkjente skuespillere og musikere

Handlingen i «Hjertet mitt for dekk» er lagt til 50-tallet, hvor lørdagsdansen var samlingspunkt og kjærlighetens lunefulle arena. Her møttes alle på tvers av samfunnsrang, enten man sto høyt på stigen, eller sto så lavt at man ventet utenfor lokalet til festen var slutt. Forestillingen skildrer livets møteplasser og hvordan små og store valg kan forme oss som mennesker. Om å våge å følge hjertet eller å avfinne seg med å leve livet slik det er forventet at en skal leve det. 

Samtlige av fjorårets artister står på scenen igjen i år - Hilde Lyrån, Charlotte Brænna, Knut Nesdal Kippersund, Mari Lerberg Fossum og Asle Berteig. 

Monologene og dialogene i stykket består av tekster skrevet av Alf Prøysen selv, og kapellmester, Trond Lindheim har tilført de kjente Prøysenlåtene nye, spennende arrangementer. 

Begrenset antall billetter

Mens de to første forestillingene gikk for fulle hus, er det fortsatt billetter igjen til neste ukes forestillinger. «Hjertet mitt for dekk» spilles innendørs i Prøysensalen, og det er et begrenset antall plasser per forestilling. Det oppfordres derfor til å kjøpe billetter på forhånd. 

– Det er satt opp seks forestillinger i år, og vi forventer at billettene går raskt unna for de gjenværende fire kveldene. Dette er et fyrverkeri av en forestilling, og vi oppfordrer alle som er interessert i Prøysens tekstunivers til å komme og se, sier Rise. 

Kafeen på Prøysenhuset er åpen før forestillingen, og her kan man kjøpe seg noe godt å spise og drikke før festlighetene setter i gang. 

«Hjertet mitt for dekk» spilles 22., 24., 28., 29., 30. og 31. juli. 

Kjøp billetter på Ticketmaster