– Byene pyntes til «Istid» med snømenn og andre dekorelementer i disse dager, og vi gleder oss stort til å møte store og små på skøytebanene. Å legge til rette for gode møteplasser som også er bra for folkehelsa, er en viktig del av «Istid», sier arrangementskoordinator Henriette Enger.

Programmet for åpningen er det samme både i Moelv og Brumunddal. Skøytere fra Hamar Idrettslag kommer og har «Frost-show» med selveste Anna og Elsa. Etter forestillingen holder de kurs for alle som vil lære seg noen fine «moves» på isen.

– HIL har vært med på åpningen av «Istid» flere ganger før, og de imponerer med sin isdans hver gang. Vi gleder oss veldig til å ønske velkommen til «Istid» igjen, sier Monica Rylander i Ringsaker kommune.

Gratis utlån

I Moelv holder Frivilligsentralen åpent, og låner ut skøyter fra BUA. Der er det også muligheter for å varme seg, kjøpe kaffe, kakao og vafler. BUA er til stede med utlån av utstyr i Brumunddal også, og det vil være muligheter for å kjøpe seg noe varmt å drikke.

Det vil også være bålpanner på plassen, så alle som vil kan ha med seg pølser eller annen mat å grille. 

Hvor lenge varer «Istid»?

– Vi har lagt opp til at «Istid» skal stå til over vinterferien, men her trenger vi litt hjelp av værgudene. Hvis det holder seg kaldt, blir det «Istid» frem til da, sier Rylander.

«Istid»-områdene er åpne og tilgjengelig for bruk hele døgnet, med unntak av når det må stenges midlertidig for vanning av isen eller ved mildvær.