– Emma tok kontakt med meg for 2,5 år siden. Hun stod med en avbrutt læretid, og lurte på om det var mulig å få lærlingkontrakt og fullføre utdanningen sin i Ringsaker. Det sa vi ja til, og det har vært veldig fint å få bidra til å fullføre en utdannelse, og å få inn en så flink medarbeider som Emma. Det er veldig stas å kunne ansette henne i 100% stilling etter fullført læretid, sier leder Vidar Sveadalen.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten. Etter å ha jobbet med andre ting noen år, ønsket jeg tilbake til faget og få jobbe med mat og ernæring. Jeg har blitt veldig godt tatt imot av alle på kjøkkenet her. Det er et veldig godt miljø, flinke sjefer og jeg føler meg heldig som fikk denne muligheten, sier Emma. 

Søker nye lærlinger

Emma er nestledere i lærlingrådet i Innlandet fylkeskommune, og brenner derfor litt ekstra for å fremme lærlingers rettigheter og muligheter. 

– Hun ble plukket ut til lærlingrådet fordi hun har vært en veldig god representant for lærlinger, og er veldig engasjert i faget og rekruttering, forteller Sveadalen.

– Det er jo dette lærlingrådet brenner for; at alle skal få muligheten til det samme som meg, sier Emma. 

Matproduksjon har i dag 12 kokker, og er ute etter flere lærlinger. Det er en ca. 50/50 fordeling av kokker med utdannelse som institusjonskokker og hotell og restaurantkokker ved kjøkkenet på Tømmerli. Emma er den eneste som har fått opplæring i henhold til ny læreplan som gir tittel Ernæringskokk.

– Det er et stort spekter i alder, og det er både damer og menn på kjøkkenet her. Det har mye å si for arbeidsmiljøet å få til denne blandingen, påpeker Emma. Hun oppfordrer alle som vurderer å søke som lærling i Ringsaker kommune om å gjøre det. 

– Dersom noen ønsker å fullføre en avbrutt utdanning, slik som Emma, eller ønsker lærlingkontrakt som ernæringskokk i Ringsaker kommune, er det bare å ta kontakt, sier Sveadalen.