En gang i måneden samles kvinner fra over 11 nasjonaliteter til temakvelder og utflukter i regi av Buketten.

– Vi har rundt 70 medlemmer, og tar gjerne imot flere. Her er alle kvinner velkomne, sier Steffi Fischer, som selv ble tatt imot med åpne armer etter at hun flyttet til Moelv i 2007. Nå er hun frivillig og styreleder i Buketten, og stortrives. 

Fantastisk arena

Alle kvinner som vil kan bli med i Buketten, men for mange føles det trygt å komme med noen de kjenner første gangen. Røde Kors har bidratt til å introdusere mange kvinner for foreningen. Steffi ble selv rekruttert av primus motor og Bukettens «mor», Unni Dybsand. Ledsaget av en omsorgsfull nabo ble hun fulgt til første møtekveld, og da var det gjort.

– Etter alle disse årene har Buketten blitt en del av meg. Det er så koselig å se hvordan kvinner møtes på tvers av nasjonaliteter, kultur og alder, hvordan de finner tonen og har det gøy sammen. Her finner de nye venner, får språkopplæring og finner en plass der de kan høre til. Det er utrolig givende, sier hun.

Dersom du har lyst til å finne ut mer om Buketten, så er Buketten på Facebook. Du kan også oppsøke Moelv Frivilligsentral i Garveriet, eller besøke deres nettside; www.moelv.frivilligsentral.no.