– Samfunnet vårt baseres i økende grad på at man er i stand til å bruke digitale kanaler for å både finne informasjon og søke om tjenester fra det offentlige. Vi vet at mange, kanskje spesielt blant de eldre, synes dette er et uoversiktlig område der de er redde for å gjøre noe feil. Vi håper mange tar turen under «Teknologidagene» for å få hjelp med noen av disse tingene, sier biblioteksjef Mette Westgaard.

Digital dag

19. og 20. februar er det «Digital dag» ved biblioteket i først Moelv, deretter Brumunddal. Ansatte ved Innbyggerservice kommer for å vise hvordan man finner fram i kommunens digitale tjenester. Også biblioteket har et bredt gratistilbud på nett, som man får vite mer om denne dagen. 

– Det vi er mest spent på disse dagene, er hvor mange som lar seg utfordre til å prøve seg som gamere. Dette er en fin måte å bli kjent med noen av dataspillene på, og alle får hjelp slik at de får utforske denne aktiviteten. Kanskje kan man invitere barnebarna på spillekveld etter dette?, foreslår biblioteksjefen.

Digital sikkerhet

Mange er redde for å gjøre feil eller bli utsatt for svindel på nett. Om kvelden 20. februar kommer Oda Løken og Guro Storlien Evensen til biblioteket i Brumunddal for å gi en enkel gjennomgang av hvordan du kan være mer sikker i møte med teknologi. 

21. februar på kveldstid åpner Ringsaker videregående dørene til et foredrag om ChatGPT med Per Kristian Bjørkeng, som er teknologijournalist i Aftenposten. 

– Dette arrangementet er også åpent for alle, og handler om hvordan vi kan få utbytte av denne kraftige, fascinerende og upålitelige teknologien, uten at man går i baret, sier Mette Westgaard.

Biblioteksjefen håper alle som føler seg usikre på bruk av nettbrett eller mobiltelefon tar med seg enhetene sine og møter opp på disse arrangementene.

Påmelding til alle kursene til biblioteket på telefon 62 33 64 90