Elevene hadde et bredt spekter av vinteraktiviteter å velge mellom, fra hundekjøring sammen med Sjusjøen Husky Tours og Jørgine Massa Vasstrand og snørekjøring med hund sammen med Lene Boysen Hillestad og Hamar Trekkhundklubb, til langrenn, skiskyting, alpint og aking.

Hundekjøring med Funkygine

Jørgine, som blant annet er kjent fra flere TV-produksjoner, uttrykte stor begeistring for arrangementet.

– RASKO-dagene er et utrolig bra tiltak. Her kan barna delta på sine foretrukne vinteraktiviteter, og får også muligheten til å prøve ut nye aktiviteter om de vil, sa hun.

Også BUA Ringsaker var til stede på torsdagen for å vise fram noe av tilbudet sitt. De hadde med seg litt forskjellig sportsutstyr som ungene fikk prøve, blant annet Snowskate og metalldetektor. BUA har to avdelinger i Ringsaker, i Brumunddal og i Moelv, hvor man kan låne sportsutstyr helt gratis.

Serverte 3.000 grillpølser

Høyt aktivitetsnivå i friskt vær gjorde sitt til god appetitt blant de unge. ASKO trakterte som vanlig grillene, og serverte ikke mindre enn ca. 3.000 pølser i løpet av de to dagene. I tillegg vanket det varm saft og kaldt drikke, pluss at barna fikk grille marsmellows over bålet både utendørs og i varmestuene i Natrudstilen.

 

Tekst: Bjørg Mykløy
Foto: Kristina Meyn Krogvold