Matproduksjonsenheten produserer og leverer frokost, to-retters middag og kveldsmat til kommunens institusjoner og hjemmeboende brukere i hele kommunen. Maten er ferdig tilberedt, avkjølt og pakket før den forlater Tømmerli produksjonskjøkken.

Tradisjonelle og nye retter

På middagsmenyen finner man tradisjonelle retter som kjøttkaker, karbonader og medisterkaker – retter som brukerne kjenner og setter pris på. Men kjøkkenet er også opptatt av å introdusere nye retter.

– Menyen består i stor grad av tradisjonell husmannskost, men vi prøver å variere og spe på med nye smaker. For eksempel har vi stekt torsk med pesto, som har falt i god smak, forteller Hilde Skofsrud, assisterende matproduksjonsleder.

– 2. påskedag serverte vi kalkun med appelsinsaus. Da fikk vi tilbakemeldinger på at dette var verdens beste saus, og at de kunne ha drukket den fra kopp! Det er veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger, oppskriften er jo laget på kjøkkenet her, legger hun til. 

Gode tilbakemeldinger 

Kjøkkenet får tilbakemeldinger fra alle institusjonene om hvorvidt maten faller i smak hos brukerne. 

– Det er viktig for oss at sluttbrukeren liker og spiser det vi lager. Vi har god kommunikasjon med institusjonene og scorer høyt på brukertilfredsundersøkelser. Kokkene våre setter sin yrkesstolthet høyt, og maten skal smake godt og se fin ut. Vi prøver å variere mellom kjøtt og fisk, og middagen består alltid av to retter. Suppe sammen med fisk, og dessert når vi har kjøtt på menyen, forklarer Skofsrud.

Mye humor i arbeidshverdagen

Det er ikke tvil om Tømmerli produksjonskjøkken består av en livlig gjeng som trives på jobb.

– Det er veldig fint å utøve kokkeyrket på denne måten. Det er aldri en dag som er lik da vi lager forskjellig mat hver dag, og i tillegg rullerer vi på arbeidsoppgavene. Også har jeg veldig trivelige kollegaer. Det betyr mye, sier Inger Nilsen som har jobbet ved produksjonskjøkkenet på Tømmerli siden oppstarten i 2004.

– Vi er en glad gjeng med mye humor, og det er et veldig godt arbeidsmiljø, istemmer Marianne Holsten, som har jobbet på kjøkkenet siden 2008. 

– Nå under koronapandemien har vi satt opp lag og to skift. Dette har gått kjempefint, og de ansatte har tatt det på strak arm, legger Skofsrud til.