Tilbudet gjelder alle innbyggere. 

– Det er mange som sykler i Ringsaker, men når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, parkerer de fleste sykkelen for vinteren, sier Ole R. Strandbakke i Ringsaker kommune.  

– Har man riktig utstyr kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta, sier Strandbakke. 

Sykkelkampanjen «Pigg med pigg» er en del av prosjektet Sykkelbyen Brumunddal. Verksteder i Brumunddal blir derfor prioritert, men kunder fra hele kommunen kan selvfølgelig benytte seg av tilbudet. Ringsaker kommune dekker kostnaden for ett piggdekk og omlegging, mens sykkelverkstedene står for enkel sjekk av sykkelen for å sikre en god sykkelopplevelse. Det andre dekket betaler du selv. Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk. Mer omfattende service eller skifte av deler må dekkes av kunden. 

Slik deltar du i «Pigg med pigg» 

De to sykkelverkstedene i Brumunddal er med på «Pigg med pigg». NRP Sport finner du i gågata, mens Sport 1 ligger på Mølla Storsenter. Totalbeløpet per kunde er begrenset oppad til 1250 kroner uten merverdiavgift, og kampanjen går frem til 1. februar 2024, eller så langt budsjettet holder (ca. 60 kunder).  

– Du leverer sykkelen din i den butikken du ønsker. Alle som ønsker å være med, må fylle ut et enkelt kundeskjema i butikken. Det kan lønne seg å være raskt ute med å bestille time for dekkomlegging, understreker Strandbakke.  

– Erfaringene fra i fjor tilsier at kampanjen blir avsluttet tidligere enn planlagt fordi budsjettet blir brukt opp. Og med en stor økning i salg av spesielt el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen blir stor også i Ringsaker, avslutter han.