– Våre bedrifter, våre kommuner og vår region er som alle andre i en meget krevende situasjon. Vi må sammen finne ut hvordan vi skal få flest mulig med oss gjennom krisen. Jeg håper at dette tiltaket blir et godt bidrag for bedriftene våre. Felles innsats på alle nivåer er det eneste som nytter nå, uttaler ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker kommune.

– Hensikten med dette tiltaket er å kunne tilby små og mellomstore kvalitativ rådgivning i en vanskelig situasjon, og vi håper dette kan være et bidrag i så henseende, sier næringssjef Tor Rullestad.

Supplement til andre tiltak

Målgruppen er små og mellomstore bedrifter i Hamarregionen.

Hensikt med tiltakene er å bidra til at flere små og mellomstore bedrifter takler krisen, men tiltaket vil ikke løse krisen. Tiltaket vil fungere som et supplement til andre iverksatte tiltak.

Tiltak:

Veilede små- og mellomstore bedrifter om hvordan søke midler fra de nasjonale krisepakkene

Tilby gratis rådgivningstjenester til enkeltbedrifter innen juss og økonomi /likviditet - maks fem timer pr bedrift som søker om å bli med i ordningen

Tilby relevante webinarer med aktuelle temaer som for eksempel juss, økonomi, likviditet, opplæring, kommunikasjon med mediehåndtering, mindre tiltak innen søknadsbidrag for utvikling- og innovasjonsprosjekter og digitalisering

Følgende bedrifter blir med som rådgivere i ordningen: PWC, Advokatfirmaet Johnsrud & Co AS, Advokatfirmaet Campbell & Co AS, BDO, Advokatfirmaet Mageli ANS, Norsk Regnskap og R2. I tillegg vil bankene i regionen bidra inn.

Iverksettes umiddelbart

Tiltaket iverksettes umiddelbart og har en varighet frem til 1. juli i første omgang med en ramme på 500.000,- finansiert gjennom Regionrådet i Hamarregionen. 

Tiltaket koordineres gjennom arbeidsgruppe i Hamarregionen utvikling og reiseliv sammen med næringssjefene. 

–  Arbeidet må sees på som en dugnad der alle bidrar inn for å lykkes med å få flest mulig levedyktige bedrifter etter Coronakrisen er på hell. Ordningen må raskt komme på plass, oppfattes som lite byråkratisk og være et attraktivt tiltak som gir nyttig påfyll, sier Eli Bryhni i Hamarregionen Utvikling og reiseliv, som sammen med næringssjefene i de fire kommunene og regionrådet har utviklet tiltaket. 

– Ta kontakt med næringssjefen i en av kommunene, så skal vi rute henvendelsene videre til de rette rådgiverne, oppfordrer Rullestad.