– I sum skal de tre arrangementene i forbindelse med eldredagen, bidra til en hyllest og feiring av seniorer. Målet å skape livsglede, engasjement og fellesskap, sier Anne-Lise Mellbye, leder av eldrerådet i Ringsaker.

Det er eldrerådet, Ringsaker kommune, Ringsaker bibliotek og Prøysenhuset som har samarbeidet rundt arrangementene.

­– Vi håper arrangementene vil interessere flest mulig. Sammen skal vi sette fokus på livskvalitet. Det er viktig å komme sammen for å snakke om fortsatt utviklingsmuligheter vi har. Samtidig må vi tørre å snakke om utfordringer, legger Mellbye til.

Dette er arrangementene i Ringsaker i forbindelse med FNs internasjonale dag for eldre.

Kart over ensomheten

Mandag 2. oktober kl. 19.00 på Moelv bibliotek

Ensomhet er et samfunnsproblem som brer om seg. I boka «Kart over ensomheten» skriver idéhistoriker Hilde Østby at dette er noe vi må bekjempe i fellesskap, til fellesskapets beste.

Det blir servering av kaffe og kringle. Velkommen!

Se arrangementet Kart over ensomheten på facebook


Kunsten å bli hundre

Tirsdag 3. oktober kl. 19.00 på Brumunddal bibliotek

Finnes det en superoppskrift på det å leve lenge, eller er det bare gode gener og flaks? Journalist og forfatter Thomas Aune har oppsøkt 100-åringer både i Norge og resten av verden for å finne svaret.

I tillegg til foredraget med Aune, blir de jazzmusikk med James Dickonson, samt servering av kaffe og kringle. Velkommen!

Se arrangementet Kunsten å bli hundre på facebook

 

Leve hele livet -  en kveld fylt med humor og alvor om det å bli eldre 

Onsdag 4. oktober kl. 18.00- 20.00 på Prøysenhuset

Hvordan lever vi godt når vi runder halvveis i livet? Det vil Paul Håvard Østby, alias Håkon Skaug, gi gode svar på. Berger Hareide leder en samtale mellom Sissel Olsen, Erik Haugen og Erland Tolvstad. Det blir mulig å gi innspill til kommunen om hva som skal til for at flest mulig kan leve godt hele livet i Ringsaker. Servering av kaffe. Mulighet for å kjøpe kringle i Kafé Julie. Velkommen til en innholdsrik kveld på Prøysenhuset!

 

Arrangementetene er programmert av Ringsaker Eldreråd, Ringsaker kommune og Ringsaker bibliotek i forbindelse med FNs internasjonale dag for eldre, 1. oktober.