- Historien om Czardasfyrstinnen handler om å leve livet. De levde i en boble i Wien med vin og glade dager, og var ikke klar over at 1. verdenskrig kom til å bryte ut like etter. Derfor har vi vært bevisste på at dette skal være en kveld hvor det bobler, forteller operasjefen.
Mellom bokhyllene på biblioteket i Brumunddal inviteres det til fest med fusjon av mat og opera.

Toppet lag
Ifølge Brattaberg og Westgaard er samarbeidspartnerne plukket fra øverste hylle. Da er det ekstra morsomt å ha fått ja fra alle.
- Det er så mye positivt som skjer i Ringsaker og det gjør at folk ikke vil si nei når de blir spurt, mener Hai Hang, som står for kveldens utsøkte smaker. Han serverer en tre-retters meny som er inspirert av øst mot vest. Til forrett er det røkt andebryst på marinert bladsalat med wasabikrem og bringebærvinaigrette. Hovedretten består av marinert kalvefilet med ovnsbakte rotgrønnsaker, chickenrice og plomme- og aprikosglaze, og menyen toppes av en sjokoladeterte med kumquats, limemarinerte jordbær og vaniljekesam.

Fantastisk formidler
Gjennom ord og toner lar Wolfgang Plagge publikum bli kjent med czardaskomponist Emmerich Kálmán.
- Plagge er et fantastisk menneske til å formidle. I tillegg har vi med oss Torhild Fimreite som taffelmusiker og Tanja Irene Leine som solist, forteller operasjefen.

Czardasfest starter kl. 19.00. Det er kun 100 billetter og billettene selges hos Volume restaurant på Hamar, på kontoret til RingsakerOperaen og i biblioteket i Brumunddal. Samlet pris er 595 kroner.