– Dette er en svært god dag for Moelv, for Ringsaker og for hele Innlandet. Etableringen av Mjøssykehuset vil gi innbyggerne et godt og samlet sykehustilbud. Dette har vi ventet på lenge, sier ordfører Anita Ihle Steen.

Hun medgir at det har vært en lang og tidvis tung prosess, men når resultatet nå er klart har det vært verdt jobbingen. Nå skal det jobbes fram mer detaljerte skisser og kalkyler i steg 2 av konseptfasen, som grunnlag for lånesøknad og prosjektering.

– Det er mange som har stått på og jobbet utrettelig i en årrekke for å komme fram til denne dagen. Nå ser jeg fram til neste steg i konseptfasen og en konkretisering av hvordan Mjøssykehuset i Moelv vil bli. Vi ser fram til å samarbeide med Helse Sør-Øst og Sykehuset Innlandet om planleggingen framover, og vi gleder oss til å være vertskap for Mjøssykehuset, Innlandets innbyggere og sykehusets ansatte i årene som kommer, sier ordføreren.

Nytt gir i Moelv

Kommunedirektør Jørn Strand er veldig glad for at ventetiden er over, og at det er tatt en avgjørelse i sykehussaken.

– Dette er virkelig en merkedag for Ringsaker, og ikke minst for Moelv-samfunnet! Vi er i veldig godt driv nå, og byggingen av Mjøssykehuset i Moelv vil gi oss nye muligheter. Når ny Mjøsbru og jernbanen også nå etter hvert kommer på plass, vil vi ha et svært godt grunnlag for boligbygging, næringsutvikling og tilflytting. Vi er klare, og vi gleder oss, sier Strand.

Spontan markering og folkefest

Ordføreren og kommunedirektøren hiver seg rundt og inviterer på feiring i Moelv i dag. 

– Vi inviterer til spontan feiring på gatetunet i Moelv. Det blir kake, det blir musikk og det blir yrende liv og glede, avslutter ordføreren. 

– Vi jobber med en skikkelig feiring etter ferien, men det må vi få komme tilbake til, sier kommunedirektør Jørn Strand med et lurt smil.