– Vi opplever dette som en veldig fin måte å få den første kontakten med ungdommene, og for å minne om tilbudet vårt. Mange har nok lavere terskel for å stille spørsmål skriftlig, og slik er Snapchat en god kanal for å komme i kontakt med de som vegrer seg for å ta en telefon til oss, eller til å komme innom kontoret. Veien inn blir rett og slett kortere, sier helsesykepleier Hilde Bolstad ved HFU.
Helsesykepleierne forteller at de benytter Snapchat aktivt og legger ut innlegg ukentlig. Til sammen har Snapchat-kontoene til ungdomsskolene, HFU og videregående nær 3000 følgere.
– Vi har brukt Snapchat mot ungdom i nær 10 år nå. Dette er jo fortsatt den mest brukte kanalen i sosiale medier for ungdom, og vi har kun hatt positive erfaringer. Det er som regel alltid respons på det vi legger ut, og vi merker at ungdommene setter pris på at vi er til stede, forteller helsesykepleier Reidun Elisabeth Hoholm ved Brumunddal ungdomsskole.
– Det er et generelt stort samtalebehov blant ungdom, og vi som helsesykepleiere blir brukt mye til støttesamtaler innen psykisk helse. Dette gjelder begge kjønn. Men det er viktig å påpeke at vi ikke har lengre samtaler med elevene på Snapchat – noen enkle spørsmål svarer vi på, men ellers ber vi om et møte for å snakke videre om et tema. Vi bruker Snapchat i hovedsak som en informasjonskanal, påpeker Bolstad.
Dersom du ønsker å følge og komme i kontakt med noen av helsesykepleierne på Snapchat, kan du følge dem på:
Ringsaker videregående skole: @helsesostervgs
Brumunddal ungdomsskole: @helsebrusk
Nes ungdomsskole: @helsenes
Furnes ungdomsskole: @helsefusk
I tillegg har Ungdomskontakten i Ringsaker sin egen Snapchatkonto:
@ukringsaker