Ringsakers nye næringssjef, Ove Gjesdal, fikk æren av å åpne Mjøsa Port og Montasje sine splitter nye lokaler sentralt på Rudshøgda. Med kun én uke i sjefsstolen, var dette hans første offisielle bedriftsbesøk i kommunen. Og det var ikke tilfeldig at det ble nettopp her.

For ett år siden flyttet Gjesdal til Ringsaker. Kort tid etter røk garasjeporten. Etter litt leting valgte han å ringe Mjøsa Port og Montasje for hjelp.

Da daglig leder og eier, Roar Austdal, ett år etter ringte for å høre om den nye næringssjefen ville åpne deres nye lokaler på Rudshøgda, var det lett å si ja.  

- For Ringsaker kommune er det viktig å ha tett dialog med næringsliv og bedrifter. Sammen er vi sterke, sa Gjesdal før han tok kabelsaksa og klippet «snora», en tjukk trekkvaier.

Vokst seg store

Mjøsa Port & Montasje AS  er en bedrift som har spesialisert seg på salg, service og montering av porter, både for garasje, landbruk og industri. Firmaet har vokst fra 1 1/5 mann på bygda til seks årsverk på Rudshøgda med egne, splitter nye lokaler i næringsparken på Rudshøgda.

Austdal er svært fornøyd med bedriftens nye plassering og roser Ringsaker kommunes næringspolitikk.

Mjøsa Port & Montasje har spesialisert seg på produksjon av garasjeporter som lages etter mål og kundenes ønsker om design og farger. De leverer alt fra én enkelt port til flere hundre til borettslag.

- Lokal produksjon er en styrke for rask levering i disse dager, sier Austdal.

Han forteller at firmaet har stått stødig gjennom både finanskrise og koronakrise, og han er sikker på at de nå står enda sterkere etter å ha slått seg sammen med Biri-firmaet GL-garasjeporter. 

- Vi leverer alt fra én enkelt port til flere hundre til borettslag, samt porter til industribygg og landbruk. I dag finnes det porter fra Mjøsa Port & Montasje i alle landets fylker, sier Roar Austdal.

Og med sin sentrale beliggenhet på Rudshøgda vil leveringen nå gå enda raskere.