Oppskrift på speltkjeks og rabarbrasyltetøy

Hva er vel bedre enn hjemmelaget syltetøy? Her får du oppskriften på et herlig, friskt rabarbrasyltetøy som du lager raskt og enkelt. Serverer du det sammen med hjemmebakt speltkjeks, smaker det nydelig!
Ingeborgs rabarbrasyltetøy
Som frokostsyltetøy
Dette trenger du:
2 deler rabarbra
1 del sukker
Slik gjør du:
Plukk rabarbra, skyll og skjær i biter. Bland sammen sukker og rabarbra i en stor kjele. Smak til, og øk eventuelt sukkermengden. Hvis det smaker metall, har du plukket for grove stilker eller for sent på året. Kok sakte opp uten vann og la det trekke en god stund til rabarbraen er mør.
Til ost
Lag rabarbrasyltetøy som beskrevet over. Tilsett ett eller flere av følgende krydder:
Vanlijestang, kanel, stjerneanis, fersk ingefær.
Hell kokende varmt syltetøy på kokende varme glass og skru godt igjen.
Oppskriften er laget av Ingeborg Sørheim på Sveinhaug gård.
Speltkjeks
Dette trenger du:
350g sammalt spelt fra Ousdal gård
0,25 dl sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1dl melk
100 g smør
Slik gjør du:
Rør de tørreKna inn romtemperert smør. Kjevle deigen tynn og stikk ut kjeks med pepperkakeformer, eller del den opp med trinse.
Stekes på 200 grader i 8-10 minutter.