Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no
A A A
Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 
Tips en venn
Send til e-post:
Fra e-post:
Melding:
Kode 
Mingling utenfor Tingnes spiseri
Mingling utenfor Tingnes spiseri
Viestad serverer helstekt gris
Viestad serverer helstekt gris
Næringssjef Tor Rullestad snakker om kommunens matsatsing
Næringssjef Tor Rullestad snakker om kommunens matsatsing
Viestad ser frem til å servere mat fra Ringsaker
Viestad ser frem til å servere mat fra Ringsaker
Bente Ekeberg Bodin fra Tingnes Spiseri og Andreas Viestad serverer helstekt gris.
Bente Ekeberg Bodin fra Tingnes Spiseri og Andreas Viestad serverer helstekt gris.

Posisjonerer seg som matkommune med Viestad på laget

 – Kan vi servere Ringsaker på en tallerken? Ja, det kan vi! Og for å styrke vår posisjon som matkommune, har vi engasjert matjournalist, forfatter og programleder Andreas Viestad som prosjektleder i tre år, sa Anita Ihle Steen på kommunens «matmøte» på Tingnes 2. mai, der store og små matprodusenter fra kommunen var sterkt representert.

– Viestad skal løfte fram matkommunen Ringsaker. Sammen med våre egne produsenter, bedrifter og ansatte skal vi vise verden hva landets største matkommune har å by på, la ordføreren til. 

Smaken av Ringsaker

– Ringsaker skal være en forvalter av den gode smaken. Ringsaker skal være der den gode maten kommer fra. Det skal folk tenke, enten de er i Oslo, Stavanger eller i Bodø, sa Andreas Viestad, som har en ambisjon om at selv folk som hverken er interessert i mat eller Ringsaker, skal bli nysgjerrige på hva kommunen har å by på av gode smaker. 

– Lykkes vi, skal fruktene av dette samarbeidet bli til en kokebok som illustrerer «Ringsaker med smørsida opp», sa Viestad.

Viestad har allerede god kjennskap til mat fra Ringsaker. 15. og 16. mai vises matprogrammene «En bit av Norge – New Scandinavian Cooking» fra Ringsaker med Viestad på TV2 i beste sendetid. 

Matsatsning som gjennomsyrer hele kommunen

– Ringsaker blir en foregangskommune fordi matsatsningen skal synes i alle ledd. Lokale råvarer skal brukes gjennomgående, og prosjektet skal gjennomsyre barnehager, skoler og helse- og omsorgsinstitusjoner, slik at det faktisk er lokalmat som serveres til kommunens innbyggere, sa Viestad til. 

Næringssjef Tor Rullestad og landbrukssjef Stein Inge Wien kunne bekrefte strategien:

– Ringsaker kommune har fantastiske landbruksressurser, dyktige gardbrukere, spennende lokalmatprodusenter, innovativ næringsmiddelindustri og utrolige matopplevelser gjennom kafeer, resauranter og reiselivsbedrifter. Vi skal ha matfokus i alt vi gjør. Vi skal ha «mat for alle» og «mat i alt» fra vugge til grav. Som landbrukskommune nummer én har vi de beste forutsetninger, og vi skal trygge og utvikle flere arbeidsplasser tilknyttet næringen, sa de.

«Gris i solnedgang»

På menyen for kvelden serverte Viestad «et lokalt samarbeidsmåltid» bestående av helstekt gris med lokalprodusert tilbehør til stor glede for de fremmøtte.

Foto (f.v): Bente Ekeberg Bodin fra Tingnes Spiseri og Andreas Viestad serverer helstekt gris. 

Meld deg på nyhetsbrev

Velg kategori*
Lest betingelser*