Med 18,5 poeng av 20 mulige får Ringsaker et godt skussmål i rapporten.  

– Jeg er stolt av dette resultatet og av den jobben våre ansatte har gjort på området. Og jeg vet at organisasjonen vår har stort fokus på dette og vurderer stadige forbedringer. Det å være en åpen og tilgjengelig kommune er viktig for å sikre tilliten mellom innbyggerne og kommunen, sier ordfører Anita Ihle Steen.

Innsyn og postlister

Noe av det Ringsaker får god tilbakemelding på, er knyttet til svartid på innsynsbegjæringer og hvor tilgjengelig innholdet i postlista er.

– Vi besvarte spørsmål om innsyn i løpet av ett virkedøgn, og det er meget bra. Vi får høy score på at vi har en åpen postliste, der alle enkelt kan søke opp og få fullt innsyn i journalførte dokumenter. I tillegg har publikum tilgang til både e-postadresse og telefonnummer til kommunepolitikerne, noe vi også får høy poengscore for, sier ordføreren.

Postlista får noe dårligere score på hvor langt tilbake i tid den går, med 12-23 måneder.

– Eldre enkeltdokumenter og saker er søkbare, men vi vil undersøke mulighetene for at også postlista kan gjøres tilgjengelig lengre bakover i tid, sier Ihle Steen. Kommunen vil også gjennomgå informasjon om innsynsretten etter offentleglova, som kunne ha vært noe grundigere beskrevet på nettsiden. 
 
Mer informasjon om åpenhetsbarometeret finner du på presse.no