Benedichte har vært frivillig gjennom Vilmer siden 2019, og de siste par årene har hun hatt med seg sin pelskledde lykkepille rundt omkring. 

– Når vi er på besøk legger jeg ham på fanget til folk. Det er akkurat som om han skjønner at de trenger å ha ham der, han ligger helt rolig på fanget og lar dem klappe seg. Det er så koselig. Du ser at folk blir så glade, og man får i gang en veldig god samtale. Det å treffe katten vekker gjerne gamle minner, som det er koselig å fortelle om, sier hun.

Utvider repertoaret

Etter å ha vært hjemme i svangerskapspermisjon fra jobben som sykepleier i hjemmetjenesten, begynner Benedichte å bli klar for å gjenoppta besøkene ved sykehjemmene i området.

– Planen er at jeg skal ha med både katten og babyen, det tror jeg kan bli veldig koselig. Så nå har vi begynt å øve på at han skal ligge i vogna, forteller hun. Hun har også planer om å lære opp hunden sin til å være med på besøk.

– Jeg skal delta på besøkshundkurs med Røde Kors, så får vi se om han egner seg, sier hun.  

Ser gleden

For Benedichte er drivkraften til å være frivillig den gleden hun ser hos dem hun besøker. 

– Veldig mange av de som er eldre nå har vokst opp med dyr. Nå har de jo ikke dyr lenger, og du ser at når de får en katt i senga så bare stråler de. Personer med demens får en helt annen ro over seg når de får være i kontakt med et dyr. Det gir mye å kunne gi dem den opplevelsen, sier hun. 

Enkelt gjennom Vilmer

Benedichte kom først i gang som frivillig gjennom kontakt med Vilmer, og anbefaler alle som kunne tenke seg å prøve det og ta kontakt med dem.

– Jeg sendte dem bare en melding på Facebook, skrev litt om meg selv og hva jeg hadde lyst til å gjøre. Man må jo ikke ha med dyr heller, man kan bare slå av en prat, lese høyt fra ei bok, spille kort, gå en tur med noen i rullestol – alt blir satt pris på, sier hun.

Benedichte berømmer systemet som Vilmer har, og mener innsatsen til de som stiller som frivillige er veldig viktig. 

– Hverdagen på et sjukehjem kan bli litt monoton, og dagene kan bli lange. Det at frivillige kommer innom og skaper liv for beboerne er veldig verdifullt. Jeg vil anbefale alle som har litt tid til overs å bruke noe av den på å bidra gjennom Vilmer. Det gir mye, og det betyr så utrolig mye for de som får nyte godt av det, sier hun.