– Dette blir en historisk og flott dag. Det er rett og slett veldig stas at vi får ha Skibladner her hele denne dagen, sier Henriette Enger fra Ringsaker kommune.

Mellom kl. 11-15 er det et fullspekket program i Mjøsparken, med masse aktiviteter for store og små.

Minicruise

Et av tilbudene, er en times cruise med Skibladner som gjennomføres to ganger i løpet av dagen. 

– Dette er en kjempemulighet, spesielt for barnefamilier. Barna reiser gratis, mens voksne betaler kr. 100,-. Da får man oppleve dette historiske skipet, samtidig som det ikke blir så langt for de minste, sier Bjørn Blichfeldt, som er styreformann i AS Oplandske Dampskibsselskap. 

Mens skipet ligger til kai kan man kjøpe mat i restauranten ombord. 

– Da kan man nyte vårt tradisjonelle laksemåltid, eller man kan velge noe annet fra menyen, sier Blichfeldt. 

Møt redningsskøyta «Elias»

I tillegg til Skibladner, kan publikum også få se andre kjente båter i havna denne dagen. 

– Mange av barna vil sikkert synes det er veldig stas å få hilse på den lille redningsskøyta Elias. I tillegg kommer både den voksne redningsbåten «Mjøsvekteren» og en mindre redningsbåt «UNI Femunden» til å ligge til kai, forteller Enger.

Spesialskrevet teater

Hogne Moe fra Prøysenhuset har skrevet et teaterstykke som skal framføres på Skiferplassen i Mjøsparken. Her har man utsikt til at Skibladner går ut, og Skibladner vil være en levende kulisse for teaterstykket, som skal framføres to ganger i løpet av dagen.

Ellers blir det fiskekonkurranse, ulike stands, foredrag, veteranbilutstilling og mye mer, så her er det mye å glede seg til.

Glir over i Sankthansfeiring

I det Skibladnerdagen går mot slutten, starter så smått Sankthansfeiringen i Mjøsparken.

– Det blir musikk over høyttaleranlegget i Havna mellom kl. 15 og kl. 18. Kl. 19 kommer Lars Fredrik Børresen på scenen og innbyr til musikk og allsang i Mjøsparken. Vi får besøk av Bolla Pinnsvin også, og hun er jo alltid populær for barna, sier Enger.

Konserten varer en times tid, før Ringsaker brannvesen tenner Sankthansbålet. 

Inviterer båtfolket

En egen båtkortesje anført av Skiblander vil gå fra Furnesfjorden utenfor Jessnes og inn til Skibladnerbrygga, med ankomst ca. klokka 18.30, og leder i Brumunddal Båtforening, Johnny Nohr oppfordrer alle båtfolk rundt Mjøsa til å bli med på båtkortesjen inn til Brumunddal. 

– Dette blir veldig stemningsfullt og fint, sier han. 

Kvelden avsluttes på taket på Wood Hotel med «Midtsommerkveld på Wood Hotel med DJ». 

 

Se arrangementet med fullt program på vår Facebookside!