Ringsaker kommune inviterer ungdommer i alderen 13-16 år til å lage en video med sin egen smarttelefon om noe som opptar dem. Sammen skaper vi historie - historien til ungdommen i Ringsaker. 

Hva er #min film - Hva vil du si meg? 
Dette er en filmkonkurranse og en fimfestival for ungdom i Ringsaker mellom 13-og 16 år.

Filmkonkurransen: 
Lag en dokumentarfilm om noe som opptar deg. Det kan være om hobbyen din, om et tema som engasjerer deg, et menneske som står deg nær. Eller noe helt annet. Filmen skal kun være på ett minutt og den lages med din egen smarttelefon. Du kan lage den alene eller sammen med 1-2 venner. Frist for innsending av film er 5. mars. 

I uke 6 får alle 9. klassinger ved kommunens fem ungdomsskoler besøk av tre profesjonelle filmfolk som skal lære dem å lage dokumentarfilm via mobiltelefonen. Uken etter, onsdag 14. mars, får de 9. klassignene som melder seg på filmkonkurransen lov til å bruke skoletiden til å lage filmen. Alle andre ungdommer mellom 13-16 år kan produsere filmen sin når de vil. Disse blir ikke tilbudt kurs, men på Facebooksiden #minfilm blir det etter hvert lagt ut tips og råd fra profesjonelle filmfolk om hvordan du best mulig kan lage en kortfilm via telefonen din. 

Filmfestivalen
Torsdag 22. mars lager lokal ungdom, blant annet fra Ringsaker kulturskole, et stor sceneshow i teatersalen i Brumunddal. Dette blir Ringsakers egen Oscarutdeling. Her vises alle filmene som er laget og det deles ut fine premier i ulike kategorier, blant annet et verdifult kamera. I tillegg lager ungdom fra Ringsaker kulturskole et stort sceneshow.Vi setter opp gratis busser fra Brøttum, Nes og Moelv for ungdommer som har lyst til å være publikum. Det blir nachspiel på fritidsklubben i Brumunddal etter sceneshowet. 

Mer info
#minfilm har sin egen
Facebookside.Her finner du mer info om konkurransen og festivalen. 

Slik melder du deg på: 
Send navn, alder, telefonnummer og mailadresse til rebekka.joswig@ringsaker.kommune.no 
eller 
send navn, alder, telefonnummer og mailadresse via messenger på Facebooksiden.

Slik sender du inn film: 
For å få best mulig kvalitet, må filmene sendes inn via mail. Er filen for stor, anbefaler vi at du laster den opp via feks. WeTransfer.com eller Dropbox for deretter å sende linken. Ta kontakt via messenger på Facebooksiden hvis du har problemer med å få send inn filmen din.

Arrangør: Kultur, Ringsaker kommune