– Pandemien er på retur og vi kan endelig gå ut og nyte mat og godt drikke igjen. Sammen med Matfatet, Hjørnet Gastrobar, Bakeriet i Brumunddal og Frøken Pimpernell ønsker vi å kickstarte våren og fylle byen med liv, sier kultursjef Asle Berteig. 

Det blir liv og røre både på torget, og på restaurantene under «En smak av vår». Torget blir pyntet med bålpanner, sitteplasser med skinnfeller og fakler. Som en opptakt til maten, vil ordfører Anita Ihle Steen holde tale, og Tone Østli synge vakre toner. Etter den korte samlingen går alle gjestene til det serveringsstedet de har reservert bord.

Lokale aktører 

Ved hvert av spisestedene vil lokale artister opptre. Trond Svendsen og Vidar Tyriberget kommer til bakeriet, Tone Østli synger på Matfatet, Maren Aarskog underholder gjestene på Hjørnet Gastrobar og John Arne Holmlund og Kjell Røysheim kommer til Frøken Pimpernell. 

– Kultur- og serveringsbransjen har hatt det tøft under pandemien, og vi er veldig glade for at kommunen drar i gang «En smak av vår». Folk har kanskje blitt litt vant til pandemien, men nå håper vi at mange er klare for å gå ut igjen og være sosiale, sier Emil Haugli hos Hjørnet Gastrobar. 

– Har du noen du ikke har sett eller gjort noe sosialt sammen med på en stund, er dette en fin anledning. Vi håper folk er klare til å ta tilbake byen igjen, legger han til. 

Drive-in-kino

Torsdag 17. mars vises filmen «Burning 1» ved «filmveggen» på parkeringen ved Parketten/REMA 1000. REMA 1000 selger «snackspakker» som betales med Vipps. 

«Burning 1» er en familiefilm med humor og spenning. Anders Baasmo Christiansen spiller rollen som Roy, en mann som blir viklet inn i Norges største ulovlige bilrace noensinne. Ferden går langs Norge fra Oslo til Nordkapp. Roy kjører en 1967 Ford Mustang fastback med en 302 BOSS motor. Bilen heter Lillegul, oppkalt etter datteren som fikk gulsott som spedbarn.

Retningslinjer for drive-in kino: 
  • Du må ha vanlig personbil, ingen van
  • Billetter må kjøpes på forhånd
  • Alle bes om å oppholde seg i bilen under forestillingen 
  • Kom gjerne i god tid, og kjør ut igjen etter at filmen er over
  • Salg av snacks og mineralvann i regi av REMA
Billetter kan kjøpes på www.bygdekinoen.no og koster kr 250,- pr personbil. 
 
NB! høye biler, kassebiler og annet må plasseres bakerst. 
 
Dette skjer hos spisestedene
  • Matfatet inviterer på en vårkveld med en herlig 3 retters middag og 6 viner presentert av Christian Styren. Tone Østli synger. 
  • Bakeriet i Brumunddal inviterer på bakeriets pizza og konsert med Trond Svendsen og Vidar Tyriberget.
  • Hjørnet Gastrobar inviterer på «Maren Aarskogs favoritter» og konsert med Maren Aarskog, Giovann Poltronieri, Rune Holme og Håkon Brynjulvsrud.
  • Frøken Pimpernell inviterer til ablegøyer og fotballprat med John Arne Holmlund og Kjell Røysheim. Frøken Pimpernell serverer crispy kyllingburger med potetbåter. 
Se mer om arrangementene i lenkene nedenfor