– Vi har hatt tradisjon for å arrangere «Istid» i Ringsaker helt siden 2014. I år har vi hatt fokus på gjenbruk av ressurser, og gjort om en kommunal tomt til skøytebane i Brumunddal. Juletrærne og julebelysningen som prydet byene i jula, er flyttet til «Istid-området» og kan nå glede befolkningen gjennom hele vinteren, sier byutvikleren. 

Ny plassering i Brumunddal og lysprosjekt i Moelv

Den nye skøytebanen i Brumunddal ligger ved Kjøpmannsgate, mellom Niels Amblies veg og Nygata, med innkjøring ved Fønix. Kommunen har satt opp snømenn i sentrum av Brumunddal som viser vegen til «Istid-området» fra torget.

– Vi håper at Istid vil bidra til bypuls og aktivitet i sentrum. Skøytebanen ligger sentralt plassert, men er nesten dobbelt så stor som den vi tidligere hadde på torget. Banen ligger nær sentrum, nær togstasjonen og nær Elvepromenaden i en bydel som er i en veldig spennende utvikling, sier Østenheden. 

Publikum er også sikret et serveringstilbud ved Istid-området i Brumunddal, takket være damen bak «Frøken Pimpernell», Leni Bergengen.

– Vi vil servere kakao, kaffe, vafler og toast ved skøytebanen på lørdager mellom kl. 11.00 og 14.00, og ønsker publikum hjertelig velkommen innom vår lille «pop-up-café», sier hun. 

I Moelv beholder «Istid» plasseringen i Garveriparken, men i år lyssettes også begivenheten. 

– I Moelv har vi en stor og flott skøytebane i Garveriparken, og her er det både gapahuk og banebelysning. Moelv har også et eget lysprosjekt i år, der vi i anledning «Istid» har fargelagt sentrum blått. Vi har lyssatt både Garveriet, Tusenårsmonumentet, Alf Prøysen-statuen og trærne på gatetunet. I Moelv beholder vi også lysene på i bjørkene langs Storgata slik at vi har en fin kontrast mellom det varmgule lyset fra trærne, mot de isblå omgivelsene, sier byutvikleren. 

Attraktivitet, bypuls og folkehelse

– Vi håper at «Istid» vil oppmuntre mange til å benytte seg av fasilitetene i byene. At folk vil handle og gå på kafé i sentrum – og at det bidrar til økt attraktivitet, bypuls og bolyst, sier Østenheden.

«Istid» er også et svært viktig folkehelsetiltak. 

– Vi har, med Mjøsparken, tre kommunalt drevne skøytebaner. Alle ligger klare for å ta imot små og store skøyteentusiaster. Å stå på skøyter er både morsomt, sunt, kortreist og gratis. Vi håper dette vil bidra til at flere familier kommer seg ut og får fine vinteropplevelser i nærmiljøet, legger hun til.

«Skøyteskole» med HIL Kunstløp i Moelv 12. februar og i Brumunddal 19. februar

– Ringsaker kommune er så heldige å samarbeide med HIL Kunstløp, som lager «skøyteskole» for barn i begge byer: I Moelv lørdag 12. februar og i Brumunddal lørdag 19. februar, kl. 12.00-14.00. Skøyteskolen passer for alle og deltakelse er gratis. Det er bare å møte opp med skøyter og hjelm, sier Østenheden. 

Hedmarken Curlingklubb med curlingskole i Brumunddal 12. februar og i Moelv 19. februar

– I Ringsaker har vi også folk som hevder seg helt i Norgestoppen i curling. Ringsaker kommune er derfor veldig glade for at Hedmarken Curlingklubb kan tilby «curlingskole» til store og små i begge byer, lørdag 12. februar, og i Moelv lørdag 19. februar kl. 12.00-14.00. Curling er en sport som mange kanskje ikke kjenner til fra før, så dette er en gyllen mulighet til å prøve noe nytt, sier byutvikleren. 

BUA Ringsaker låner ut gratis sportsutstyr

Skøyter, ski og alt annet du trenger av sportsutstyr til hele familien kan du låne hos BUA Ringsaker. 

– Vi er som et bibliotek for sportsutstyr. Her kan du låne sportsutstyr helt gratis. Så langt i januar har vi registrert over 1000 utlån i BUA Ringsaker. Det betyr at folk kjenner BUA-ordningen og faktisk bruker den, og det er helt fantastisk, sier Per Raymond Løland fra BUA.