Det var en tydelig glad og takknemlig kultursjef som mottok den rause gaven fra Sparebankstiftelsen Hedmark i dag. 

– Dette er fantastisk. At Sparebankstiftelsen gir oss disse midlene er en anerkjennelse av utviklingsarenaene vi skaper for barn og unge i regionen. Det forteller oss og politikerne våre at andre tror på det arbeidet vi gjør, la kultursjefen til.

Fire teaterproduksjoner i 2022

Daglig leder ved Prøysenhuset, Marie Beate Rise, kunne fortelle at pengegaven fra Sparebankstiftelsen gjør det mulig for Prøysenhuset å sette opp hele fire teaterproduksjoner i 2022. 

– Gaven fra Sparebankstiftelsen gjør at vi allerede nå kan planlegge gjennomføringen av de fire produksjonene «Præstvægen Grand Prix», «Hjertet mitt for dekk» «Den vesle bygda som gjømte at det var jul» og «Snekker Andersen og julenissen».  Vi har aldri satt opp så mange produksjoner gjennom et år og gleder oss stort til å få dette til, sa Rise. 

Leder for samfunn og gaver i Sparebankstiftelsen Hedmark, Kristin Vitsø Bjørnstad, var glad for å kunne overrekke den betydningsfulle gaven. 

– Sparebankstiftelsen Hedmark skal støtte prosjekter som øker interessen for kunst og kultur, sørger for god formidling til allmennheten, tar vare på og gir forståelse for vår kulturarv, og bidrar til gode lokale møteplasser, samhold og fellesopplevelser. Prøysenhusteateret treffer i grunn på alle disse kriteriene, når vår hovedmålgruppe er barn og unge, sa Bjørnstad.

Avgjørende for formidlingen av Prøysens forfatterskap

Ordfører Anita Ihle Steen understrekte hvor viktig gaven fra Sparebankstiftelsen er for bekjentgjøringen av Alf Prøysens forfatterskap. 

– Vi er veldig glade for at dere i Sparebankstiftelsen ser verdien i Prøysenhusteaterets arbeid og gir et slikt fantastisk bidrag. Det er en viktig oppgave å holde Alf Prøysens mangfoldige forfatterskap levende. Prøysenhuset gjør en stor jobb for at stadig flere skal få et forhold til Prøysen – lokalt og nasjonalt, sa ordføreren. 

– Ikke minst betyr Prøysenhusteateret mye for det enkelte barnet som får stå på en scene og tenke at «kanskje jeg kan bli skuespiller en dag, avsluttet ordføreren. 

Foto (fra venstre): Daglig leder for Prøysenhuset,Marie Beate Rise, ordfører Anita Ihle Steen, eder for samfunn og gaver i Sparebankstiftelsen Hedmark, Kristin Vitsø Bjørnstad og kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig.