Lørdag 9. desember blir det «Barnas julemarked fra kl. 12.00-14.00, hvor Ung Husflid tilbyr lompesteking og Nordre Ringsaker Husflidslag har stand med fuglekassebygging og spikking. 

– Her blir det julestemning og masse spennende som skjer på flere arenaer, lover leder for utviklingsavdelingen i Ringsaker kommune, Monica Østenheden.

Hos 4H kan barna være med på pinnebrødsteking og pepperkakepynting og sammen med kulturavdelingen i Ringsaker kommune kan de dekorere snurrebasser.

Det blir også show med Erik Mogeno, som byr på en fin miks av trylling, buktaling og masse humor. Han har som alltid med seg den populære kaninen Kalle. På Ringsaker bibliotek blir det i tillegg nissepostverksted.

Søndag 10. desember blir det barneridning på Gatetunet fra 14.00-18.00. Butikkene holder også søndagsåpent i samme tidsrom. 

Utekino på Gatetunet

Torsdag 14. snurres det film på Gatetunet. Da vises «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» på storskjerm kl. 18.00 – 20.00. 

 – Kommunen rigger 100 sitteplasser, en rekke saueskinn, fyr i bålpanner og legger til rette for en stemningsfull kveld under den hengende juletreskogen på gatetunet. Hos The Crown får du kjøpt pizzasnurrer, kakao og kaffe, sier Østenheden.  

Utekinoen var opprinnelig satt opp torsdag 7. desember, men på grunn av den strenge kulda ble arrangementet utsatt med ei uke. Forhåpentligvis er temperaturene litt høyere da. 

Butikkene holder også «superlangdag» fra 09-21 med timessalg fra 17-21 denne førulstorsdagen. 

Pynting av kaker og kurver 

Lørdag 16. desember er det også et tilbud for store og små i regi av Moelv handelstand. 

Fra kl. 12-14 er det pepperkakepynting i Passasjen, og det er juleverksted på biblioteket som ledes av Grete Molstad. Her kan man klippe, flette og lime fine kurver og lenker til juletreet på biblioteket. Kl. 15 blir det trukket tre vinnere. 

 

Foto (fra venstre): Trude Bergundhaugen og Lene Jægersborg fra Moelv Handelsstand og Monica Rylander og Monica Østenheden fra utviklingsavdelingen  Ringsaker kommune.