Test røykvarslerne

Det er ikke bare påskekyllinger som kan pipe - det skal også røykvarsleren kunne. Men til forskjell fra kyllingen, kan røykvarsleren redde liv! Så forsikre deg om at den alltid virker: Trykk inn testknappen. Piper den, er du og dine trygge på at dere blir tidlig varslet ved brann. Er den stille som en østers, bytt batteri og test igjen. Er den fortsatt like tyst som et egg, må du erstatte røykvarsleren med en ny. Normal levetid for en røykvarsler er inntil ti år.

Sjekk rømningsveier 

Har du måkt taket for snø? Husket du å måke frem vinduer og dører etterpå? Dette er veldig viktig for at du skal kunne komme deg raskt ut dersom det oppstår en brann i hytta. Husk alltid å sjekke at rømningsveiene er trygge, og at det er lett å komme seg ut. 

Sjekk brannslokkeapparat 

Har du sjekket at brannslokkeapparatet ikke har gått ut på dato, og at manometerpila viser riktig trykk. Grønt er skjønt!

Pass på levende lys 

Så kos med levende påskelys som skinner for seg selv og for oss som er til stede. Til stede, ja! For hva er vel vitsen med levende lys om ingen levende er der og ser på? 

  • Slokk alltid levende lys før du forlater rommet. Bare gjør det til en vane!
  • Pass på at stearinlys står stødig, og ikke kan veltes av to- eller firbente i farta.
  • Sørg for god avstand til brennbare ting, både over, under og ved siden av.
  • Unngå å plassere mange telys tett i tett. Varmen kan gjøre at de overtenner.

Ringsaker brannvesen ønsker alle en sikker og trygg påskefeiring!