Sykkelundersøkelsen 2022 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever ulike kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. 

– Sykkelundersøkelsen gir oss økt kunnskap og grunnlag for enda flere målrettede tiltak i sykkelbyen Brumunddal og i resten av Ringsaker, sier spesialrådgiver Ole Roger Strandbakke, og oppfordrer alle syklister til å ta seg tid til å svare på undersøkelsen. 

For Ringsaker kommune trengs det minimum 50 personer som deler sine synspunkter. Da får kommunen en egen, detaljert innsiktsrapport, og blir med i sammenligningen og rangeringen av Norges kommuner utfra et syklistenes ståsted. I september vil vi få svar på om Ringsaker kommune er bedre eller dårligere å sykle i enn nabokommunene ifølge syklistene selv.

– Vi ser at det finns en stor interesse for sykling i Norge. Mange vil sykle fordi det er et enkelt, bærekraftig og raskt transportmiddel på korte reiser. Hver person som sykler i hverdagen sparer samfunnet for store penger i helsegevinster. Ved å lytte til syklistene kan kommunene dra viktige lærdommer om hva som trengs for å få dem å fortsette å tråkke, sier Morgan Andersson, generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

Svar på spørreundersøkelsen her

Fakta om Sykkelundersøkelsen 2022

  • Syklistenes Landsforening har annethvert år siden 2008 kåret Norges beste sykkelby.
  • Senest, i 2018, vant Kristiansand (2020 ble det ikke noe på grunn av pandemien). 
  • Sykkelundersøkelsen 2022 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv.
  • Undersøkelsen vil ligge til grunn for kåringen av Norges beste sykkelby og er åpen fra 1. juni til og med 31. juli.
  • Det er en digital og anonym brukerundersøkelse, åpen for alle som sykler.
  • Respondentene tar stilling til 28 påstander om sykkeltilrettelegging i kommunen de sykler i.
  • Kommunene vil bli rangert etter seks områder: generell tilfredshet, trygghet, sikkerhet, fremkommelighet, tilgjengelighet, og sykkelens prioritering i kommunen.
  • Resultatene vil bli presentert i september 2022 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Hamar.

Mer informasjon:

Syklistforeningen.no