I februar startet gartnergruppa med såing av årets sommerblomster, og i disse dager klargjøres hagen for utplanting. 

Planter blomster etter pinse

Jim Egil Nyberg Marken, Liv Camilla Engeskaug og Trond Sørlie Fillipsveen har masse jobb på åkeren. De legger på ny jord fra komposthaugen, og fjerner plasten som lå der i fjor. Deretter skal åkeren freses og gjødsles.

– Det er veldig fint å være her. Jeg liker best å luke, og å klippe plenen på sommeren, sier Fillipsveen.

– Vi har det så bra her fordi vi kan både være inne og ute. Først sådde vi, og nå driver vi mye ute i det fine været. Jeg gleder meg til å plante ut blomstene og se de vokse, sier Engeskaug. 

Plantene skal få vokse seg store og sterke en stund til. Rundt pinsetider plantes de ut i åkeren. 

Prikler og sår

Inne i gartnerhuset holder Kristine Sørby, Susann Syversen og Inge Tørud på med prikling. 

– Nå sjekker vi hvor mange av plantene vi sådde som har overlevd, og heldigvis har de fleste gjort det, konstaterer Syversen.

Over 90 blomsterslag skal plantes ut til årets sesong. Selvplukk er populært som aldri før, forteller gruppeleder for gartnergruppa ved AO-tjenesten i Ringsaker kommune, Kristin Gaustad.

Oppsving under koronapandemien

– Selvplukk har blitt kjempepopulært. Under pandemien merket vi en sterk økning. Antallet besøkende tidoblet seg, forteller Gaustad. 

Fremover skal gartnergruppa så enda noen flere blomster, stelle, luke, vanne, og vente på at hagen står i full flor. Åpningen av selvplukk blir rundt 1. august.