Asplan Viak på vegne av Farveriparken eiendomsutvikling AS fremmet privat detaljreguleringsplanen. Planen tilrettelegger for ny utbygging av eksisterende boligområde med blokkbebyggelse i inntil 4 etasjer, og rekkehus/konsentrert småhusbebyggelse med inntil 3 etasjer. Parkering for nye boliger er i all hovedsak planlagt i parkeringskjeller/nedre etasje. 

Øst i planområdet ved Moelva ligger eiendommen Søndre Lindal (Storgata 124) som er en av Moelvs eldste industribygninger. Det legges opp til å ivareta det kulturhistoriske området gjennom bevaring og ny bruk. Det er ønskelig å legge til rette for utadrettet virksomhet, og å benytte uthuset til felles formål for beboerne i prosjektet. 

Reguleringsplanen gir mulighet for å erstatte eksisterende firemannsbolig i Storgata 122 med boligblokk i inntil 4 etasjer. 

Eiendommen Storgata 1A, er SEFRAK-registrert og reguleres til bevaring, og er en videreføring fra gjeldende reguleringsplan. 

Langs Moelva reguleres et turdrag med bredde 20 m fra elva. Det skal gå offentlig gang- og sykkelveg gjennom turdraget som skal kobles på gang- og sykkelvegen videre mot sentrum ved den eksisterende undergangen under Storgata. 

Atkomsten til planområdet er planlagt via Skolevegen og Idrettsvegen. Idrettsvegen foreslås enveiskjørt nordover med påkobling til Skolevegen i utbedret kryss, tett på rundkjøringen i Storgata. Søndre del av Idrettsvegen sørover foreslås regulert til gang- og sykkelveg med tillatt kjøring til eiendommene. 

Parallelt med denne planen har kommunen utarbeidet reguleringsplan for tilstøtende arealer, Idrettsparken – Mokvern, som må ses i sammenheng med denne planen i forhold til helhetlig arealbruk.

Lenke til innsyn i vedtatt reguleringsplan i www.arealplaner.no

Klagefrist er satt til 11. mars 2024. Ved eventuell klage sendes denne til Ringsaker kommune, Postboks 13, 2381 Brumunddal eller på e-post til postmottak@ringsaker.kommune.no.

Eventuelle krav om erstatning eller innløsning må fremmes skriftlig for Ringsaker kommunen innen tre år.