Forliket som er inngått skal behandles i formannskap og kommunestyre før det er endelig godkjent. Dersom det blir godkjent kan tilknytningsstoppen oppheves, og byggingen av nytt vannverk kan påbegynnes.

Forlikets punkter lyder slik:

  1. Grunneierne betaler, som fullt og endelig oppgjør for alle krav og motkrav i Saken, inkludert Grunneiernes varslede erstatningskrav, NOK 25 mill. til Ringsaker kommune. lnnbetaling finner sted 14 dager etter at avtalen er godkjent av Ringsaker kommunestyre.
     
  2. Ringsaker kommune etablerer VA-infrastruktur, herunder vannverk, for fremføring av vann til Ringsakerfjellet, i henhold til inngått utbyggingsavtale av 2010, og opphever innført tilknytningsstans så snart praktisk mulig, og senest innen 14 dager etter at avtalen er godkjent av Ringsaker kommunestyre. Ringsaker kommune plikter å ferdigstille nytt vannverk til slik tid, at det ikke blir behov for ytterligere tilknytningsstans på Sjusjøen.
     
  3. Partene dekker sakens omkostninger til tingretten, herunder til co-megler, i fellesskap. For øvrig dekker partene hver sine omkostninger.
     
  4. Avtalen blir gyldig, så snart den er godkjent av Ringsaker kommunestyre.
     
  5. Saken begjæres hevet som forlikt, gjennom felles prosesskriv, så snart avtalen er godkjent av Ringsaker kommunestyre.