Du får også hilse på Balto, Togo og de andre hundene til Sjusjøen Husky Tours som leverer medisiner til bamsesykehuset. Arrangementet er en del av «Løp for livet» og TV-aksjonen 2022.

Medisintransport med hundeskyss

I år deltar 11 kommuner i Innlandet i «Løp for livet», som er initiert av fylkeskomiteen i Innlandet i anledning TV-aksjonen 2022. Med en sprøyte som symboliserer livreddende vaksiner løper barn, helsepersonell, idrettsutøvere og andre for årets TV-aksjon for Leger uten grenser. Sprøyta blir brukt til å vaksinere de minste barnas kjæreste kosedyr. 
Inspirert av hunden Balto som sammen med sin fører fraktet livsviktige vaksiner i Alaska for 100 år siden, er det hunder og førere fra Sjusjøen Husky Tours som tar etappen i Ringsaker. De vil frakte «kosedyrvaksine» fra Herredshuset i Moelv til biblioteket i Brumunddal. 

Hils på hundene i Brumunddal

Kl. 15.00 vil ordføreren og kommunestyret overrekke vaksinene til førerne av hundespannene ved Herredshuset i Moelv. Ferden mot Brumunddal starter kl. 15.30. Kl. 17.00 ankommer hundene biblioteket i Brumunddal. Her kan barna få hilse på hundene og kose med valpene som er med. 

Livsviktig hjelp

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grenser og deres arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til de som trenger det mest. 23. oktober går små og store bøssebærere rundt i hele kommunen for å samle inn bidrag til dette viktige formålet.