I forbindelse med privat regulering av Farveriparken i Moelv, så kommunen et behov for å regulere tilstøtende områder med blant annet Idrettsparken og eiendommen Mokvern for å sikre en god helhet med gjennomgående gangforbindelser, grønnstruktur og god arrondering av de ulike arealformål i dette sentrumsnære området. Det er kommunen selv som har utarbeidet planen Idrettsparken - Mokvern. 

Reguleringsplanen viderefører i stor grad eksisterende regulering for Idrettsparken, med noen endringer som bidrar til bedre åpenhet og sammenheng i området. Det foreslås at boligen i Idrettsvegen 13 (378/1/59) som i gjeldende plan ligger som en kile inn i Idrettsparken, innlemmes i det kombinerte formålet parkområde/idrett/lek som en erstatning for at deler av gnr. 378 bnr. 16, eid av Strand Brænderi AS, tillates omregulert fra idretts- til boligformål som del av boligprosjektet Farveriparken. 

Det reguleres sammenhengende og gjennomgående gang- og sykkelforbindelser som knytter de ulike områdene med idrettsanlegg, skole, boligene i Farveriparken, grønnstrukturen langs elva og sentrum sammen på en god og trafikksikker måte. 

Det reguleres grønnstruktur og gangforbindelse langs Moelva. Forbindelsen forlenges gjennom Farveriparken opp til eksisterende gang- og sykkelveg langs Storgata i nord. I sør kobler gang- og sykkelvegen seg til eksisterende turveg langs Moelva som går ned til Mjøsa. 

Eiendommen Mokvern på østsiden av Moelva får etter eiers ønske, endret arealformål fra industri til kombinert formål. Gårdstunet med eksisterende bolighus reguleres med hensynssone bevaring av kulturmiljø, for å sikre at anlegget/kulturmiljøet bevares. Området som ligger i forlengelsen av gårdstunet nordover, foreslås omregulert fra parkformål til kontor, lager og tjenesteyting. For å forsvare en slik omregulering foreslås parkarealet erstattet ved at boligeiendommen på vestsiden av elva som hører til samme eiendom, omreguleres fra bolig til idrettsanlegg. Planforslaget foreslår å tillate sesongbasert plantesalg på eiendommen, og at tidligere møllebygg kan gjenoppføres i form av nytt bygg i ytterkant av tunet. 

Planen legger opp til å begrense parkering innenfor Idrettsparken. Det skal kun være tillatt for nyttekjøring og for de med egen tillatelse. Parkering er forutsatt å skje innenfor områder regulert for parkering P. 

Strandvegen sør i planforslaget er ikke etablert i samsvar med gjeldende regulering. Dette er nå justert ved at reguleringen viser eksisterende situasjon.

Bebyggelsen i Skolevegen videreføres i stor grad med regulering tilsvarende gjeldende plan.

Lenke til innsyn i vedtatt reguleringsplan i www.arealplaner.no.

Klagefrist er satt til 11. mars 2024. Ved eventuell klage sendes denne til Ringsaker kommune, Postboks 13, 2381 Brumunddal eller på e-post til postmottak@ringsaker.kommune.no.

Eventuelle krav om erstatning eller innløsning må fremmes skriftlig for Ringsaker kommunen innen tre år.