Ringsaker kommune skal revidere kommuneplanens samfunnsdel, som beskriver hvordan en ser for seg at kommunen skal utvikle seg framover i tid, og der det settes mål for ønsket utvikling innen en rekke ulike områder. 

– For å bestemme mål for framtida trenger vi også å sette en fot i bakken for å finne ut hvordan situasjonen er akkurat nå. Vi ønsker at innbyggerne våre skal få komme med sine synspunkter inn i dette arbeidet, og sender derfor ut en spørreundersøkelse som går til alle innbyggere over 18 år, sier ordfører Anita Ihle Steen.

Digital undersøkelse

Selve innbyggerundersøkelsen gjennomføres digitalt. Torsdag 17. mars vil alle innbyggere motta et brev fra kommunen i sin digitale postkasse. I brevet inviteres hver enkelt til å delta i undersøkelsen, og brevet inneholder lenke til spørreundersøkelsen samt et unikt passord til å logge seg inn med. 

– De som har reservert seg mot å motta digital post, vil få invitasjonen tilsendt i posten noe senere. Hvis noen synes det er vanskelig å fylle ut undersøkelsen digitalt, kan de oppsøke innbyggerservice eller bibliotekene for å få hjelp. Det er viktig for oss at så mange som mulig deltar, sier ordføreren.

Alle opplysninger blir behandlet konfidensielt, og i rapporten fra undersøkelsen vil det ikke være noen data som direkte eller indirekte kan kobles til enkeltpersoner. 

Håper på deltakelse

Når kommuner gjennomfører spørreundersøkelser er det vanlige at man sender disse til et mindre utvalg av befolkningen, og deretter lager rapporter basert på svarene som kommer inn. I Ringsaker ønsket politikerne at alle skulle få være med og gi sine tilbakemeldinger. 

– Vi vil at alle skal ha muligheten til å si sin mening om kommunen vår og hvordan det er å leve her. Jeg håper derfor at alle tar seg tid til å besvare undersøkelsen. Det tar ikke veldig lang tid, men vil gi nyttig informasjon til kommunen. Bli med, si din mening og hjelp oss med å legge et grunnlag for å planlegge Ringsaker videre inn i framtida, sier ordføreren.