Pressemelding fra kommunene i Hamarregionen

– Det er skremmende å se den brutale maktbruken det ukrainske folk blir utsatt for, sier ordfører i Stange Bjarne Christiansen. 

Norge har gjort en rekke tiltak rettet mot den tunge situasjonen Europa er i. Det bidras nasjonalt med 250 millioner til humanitær bistand til den ukrainske befolkningen. 

– Det er flott å se at våre innbyggere bidrar på forskjellige vis. Ønsker en å bidra kan man ta kontakt med hjelpeorganisasjoner som er tilstede i Ukraina, oppfordret ordfører i Hamar Einar Busterud. 

– Vi vil vise solidaritet med Ukraina ved å ønske flyktninger velkommen til kommunene i regionen ved nasjonal anmodning og alle kartlegger nå hva vi har kapasitet til på kort varsel, sier ordfører i Løten Marte Larsen Tønseth 

– Kampen vi alle må være med å kjempe nå, er for fred i Europa, demokratiet og det ukrainske folk, sier Ringsakers ordfører Anita Ihle Steen. Hun legger også til at det er viktig at vi nå viser omsorg for både ukrainske og russiske naboer som bor i våre kommuner.  

– Vi heiser det ukrainske flagget i kommunene våre for å vise solidaritet med det ukrainske folket som nå lider under den pågående russiske militære aggresjonen. Våre kraftige reaksjoner mot Russland handler ikke om russere, men om handlinger fra en politisk ledelse som tramper over folk og folkeretten, avslutter ordførerne samlet.
 
Flagging skjer følgende steder:

Løten kommune - Tingberg 
Stange kommune – Stange Rådhus 
Hamar kommune – Hamar Rådhus 
Ringsaker kommune – Herredshuset i Moelv