– Kjære førsteklassinger! Ser dere flagget i toppen av flaggstanga? Det har vi heist for dere! For i dag er det fest her på Fagerlund skole. Vi feirer rett og slett at dere begynner på skolen og at dere har deres aller første skoledag her på Fagerlund skole, sa rektor Fredrik Dahl i sin tale til skolens nye elever og deres foresatte.

– Alle skal trives

– Fra i dag er Fagerlund skole din skole. Og alle vi som jobber her skal gjøre vårt beste for at du skal trives og ha det bra på skolen. Her skal alle ha det bra, og det kan også du hjelpe til med ved å smile og si hei til klassekameratene dine. Nå er første skoledag i gang, og snart skal jeg lese opp navene deres, la rektoren til.

84 elever ble ropt opp og fikk håndhilse på rektor og trinnkontaktene sine, før de fant veien til klasserommene.

Sommerfugler og forventning

Emma (6) var en av elevene som hadde sin første skoledag på Fagerlund i dag.

– Jeg har allerede møtt lærerne mine og vet hva de heter. Jeg kjenner noen barn som skal begynne her også, som gikk i barnehagen min. Også har jeg vært her før og hentet Tommy, som er broren min. Han er 10 år, fortalte hun.

Fredrik (6) kom på samme gruppe som Emma, og var også spent på første skoledag.

– Det blir spennende å se hvilken klasse jeg skal gå i og bli litt kjent på skolen. Jeg kjenner noen som begynner i førsteklasse fra fotballtreninga. Mamma har også sagt at jeg får lekser hjemme, sa han.

Isabel sto sammen med sin mor, Ha, som kunne fortelle at datteren ikke kunne komme på skolen tidlig nok i dag.

–  Skal vi ikke dra til skolen snart, mamma? sa hun mange ganger i dag tidlig, og syntes nok at jeg var litt treg. Jeg tror hun gleder seg veldig, la moren til.

I klasserommet møtte førsteklassingene lærerne sine, fant pulten sin og samlet seg i ringen.

– Nå skal vi se om jeg husker navnene på alle sammen, sa lærer Marianne Kvalheim, før hun imponerende nok ramset opp navnene til samtlige elever i gruppa.

– I dag skal vi bruke tiden på å bli godt kjent med hverandre, slik at vi blir trygge og kan ha det hyggelig sammen, la hun til.  

Slik er førsteklassingene fordelt på Ringsakerskolene:

De 369 elevene som begynner i førsteklasse i 2022, er fordelt slik på skolene i Ringsaker:

Brøttum (23), Fagerlund (84), Fossen (10), Gaupen (10), Hempa (15), Kirkekretsen (9), , Kirkenær (16), Kylstad (25), Lismarka (5), Moelv (40), Mørkved (44), Nes (54), Stavsberg (29), Åsen (4).