Planen fremmes av Asplan Viak AS på vegne av Høsbjørveien 2 Eiendom AS. Planområdet er på ca. 30 daa og ligger på nordsiden av Furnesvegen mellom Nydal og Bergshøgda. Formålet med reguleringsplanen er å utvide det eksisterende næringsområdet på Myrvoll med ca. 10 daa med handelsområde for plasskrevende varer. Dette innebærer kombinert arealformål for forretning, kontor, tjenesteyting, industri og lager, med tilhørende veg, grøntanlegg og infrastruktur.

Grepene i eksisterende plan foreslås hovedsakelig videreført. Adkomsten til forretningsområdet ligger i Høsbjørvegen. Eksisterende internveg forlenges til utvidelsesområdet og bebyggelse skal plasseres langs den interne vegen fordelt på fire felter. I utvidelsesområdet i vest er det lagt opp til to større bygg på sørsiden av vegen og et mindre bygg på nordøstsiden. Det er i tillegg lagt inn interne gs-veger som igjen knytter seg til gs-vegen i Furnesvegen. Mot Furnesvegen skal det plantes trerekker eller grupper av trær.

Innenfor området kan det etableres forretninger som forhandler plasskrevende varer, slik som biler, motorkjøretøyer, trelast, landbruksmaskiner, planteskoler/hagesentre og andre større byggevarer. I tillegg til selve butikken kan bebyggelsen omfatte lager, kontor, garderober, pauserom og andre funksjoner som er direkte knyttet til driften. I området kan det også etableres næringsbebyggelse innenfor industri, håndverk, lager, kontor og annen næring. Hotell/overnatting tillates ikke. Det kan tillates etablering av areal for produktpresentasjon tilknyttet næringsvirksomhet, men dette arealet kan ikke overskride 20 % av den enkelte virksomhets totalareal. Tillatt normal åpningstid for arealer for produktpresentasjon begrenses til kl. 7-16 mandag- fredag.

Planens avgrensning og øvrige dokumenter i saken, blant annet saksfremlegget og forslag til plankart, reguleringsbestemmelser og planbeskrivelse, kan ses på arealplaner.no. Grunneiere, naboer og offentlige høringsinstanser er tilskrevet i eget brev.

Uttalelser til planarbeidet sendes innen 17. mars 2024 til postmottak@ringsaker.kommune.no eller som brev til Ringsaker kommune, Planseksjonen, Postboks 13, 2381 Brumunddal.

Dersom det er spørsmål til reguleringsarbeidet kan saksbehandler kontaktes på e-post ambj@ringsaker.kommune.no eller telefon 477 88 505.