Våren 2021 mottok alle sykehjemmene i Ringsaker midler fra Statforvalteren i Innlandet øremerket til aktivisering av pasienter.  På Nes Sykehjem avdeling Helgøya ble det satt i gang en rekke tiltak. Det ble kjøpt inn utstyr som spill, bøker, musikkinstrument, høyttalere, velværeprodukter og interaktiv katt. Gapahuk til sansehagen, og en el-sykkel for transport av pasientene. Det største prosjektet de satte i gang var å ta i bruk «Solstua» eller den gamle bestyrerboligen på Sund. 

– Vi har to dyktige helsefagarbeidere som har erfaring og videreutdanning innen grønn omsorg og aktivisering, Bjørg Ophus og Aina Krogsrud. Disse to har blitt frikjøpt noen timer i uka til å arrangere sammenkomster og aktiviteter for pasienter og pårørende. Dette har vært et vellykket prosjekt fra dag én, sier fagutviklingssykepleier Anette Lundstein.

Skaper gode øyeblikk

Temaer og aktiviteter frem til nå har vært tilberedning og servering av høstsuppe, juleverksted, baking, konserter og hyggekveld for pårørende.

– Lokalet har blitt et samlingspunkt for våre pasienter og deres pårørende. Det ligger flott til med utsikt over Mjøsa og naturskjønne områder på Helgøya. Vi jobber kontinuerlig med hvordan vi kan skape de gode øyeblikk og øke livskvaliteten for våre pasienter. Aktivitetene skal gi gode opplevelser og øyeblikk i hverdagen og stimulere sanser og minner, bevegelse og deltakelse i sosialt fellesskap, sier Lundstein.

Søker frivillige

– Vi ønsker å få inn frivillige som kan hjelpe oss videre med dette tilbudet på Solstua, når midlene fra Statforvalteren tar slutt. Er det noen som kan tenke seg å bidra, ta kontakt med avdelingen, oppfordrer hun.