I prosjektperioden får deltakerne tittelen helserekrutt og helserekruttene veksler mellom å motta ytelse fra NAV og lønn fra kommunen, samtidig som de får både praktisk og teoretisk opplæring. Øystein Eriksen er en av fem helserekrutter i Ringsaker, og har det siste halve året jobbet ved Nes sykehjem. 

– Når muligheten dukket opp, føltes det som å ha skutt gullfuglen. Jeg føler meg veldig heldig som får være en av helserekruttene, sier Eriksen, som har mange år bak seg som drosjesjåfør.

– Smerter i nakken gjorde at jeg ikke lenger kunne stå i den jobben. Jeg er veldig sosial, elsker å snakke med folk og være til hjelp, så å bytte yrke til helsefagarbeider passer meg bra. Jeg stortrives så langt, legger han til. 

Stort behov for helsepersonell

Norge og Ringsaker har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Så langt har over 800 menn tatt fagbrevet via Menn i helse. 9 av 10 av de som har tatt fagbrev har fått en relevant jobb innen helsesektoren.

Prosjektet «Menn i helse» er positivt både for helserekruttene, de ansatte på sykehjemmet og for pasientene. 

– Øystein er en kjemperessurs for oss. Det er jo et undertall av menn som jobber i helsesektoren, og både ansatte og pasientene har satt stor pris på helserekruttene som har vært her, sier Monica Skavhaug, avdelingsleder Nes sykehjem. 

Pr. i dag er det fem helserekrutter i Ringsaker kommune. Det planlegges oppstart av nytt kull neste år, hvor Ringsaker har meldt inn at kommunen kan ta imot inntil 20 helserekrutter. Målet er å styrke rekrutteringen til helsesektoren som har et økende behov for ansatte i årene fremover. 

Les mer om Menn i helse