Tjenester ved skolen

Om skolehelsetjenesten:
Skolehelsetjenesten er en fortsettelse av helsestasjons-virksomheten. I tillegg til vaksinasjonsarbeidet er målet å komme i kontakt med barn og familier som har behov for ekstra hjelp og støtte så tidlig som mulig. 

Kontortid på skolen: 
Helsesykepleier har ikke fast tid ved skolen

Kontaktinformasjon: 
Brumunddal helsestasjon: 62 33 59 30
Adresse: Mausetvegen 10, 2382 Brumunddal
E-post: postmottak.helsestasjoner@ringsaker.kommune.no 

Vaksiner og kontroller:
Gjøres i samarbeid med skolen

7 år: Besvarelse av helseopplysningsskjema, vekt/lengde/vaksinering og samtale hos helsesykepleier på helestasjonen

9 år: Vekt/lengde

11 år: Vaksinen MMR (meslinger, kusma og røde hunder)

12 år: HPV (humanopapillomavirus)

Satsningsområder

Ringsaker kommunes langsiktige satsningsområde for Ringsakerskolen er fortsatt økt læringsutbytte for alle elever. Dette er styrende for satsningen på Kylstad skole og i kommunen.

Program for systematisk begynneropplæring i lesing og skriving:
Vi følger Ringsaker kommunes program for systematisk begynneropplæring i lesing og skriving. Strukturert stasjonsundervisning med veiledet lesing gjennomføres på alle trinn fra 1. til 4.trinn. Gjennom prosjektet "Digital læring" bruker vi  metoden STL+, hvor elevene skriver seg til lesing med lydstøtte.

Ny start:
Ny start er et tilbud innenfor skolens arbeid med tilpasset opplæring. Det gis til elever på 2.trinn som ikke har fått godt nok utbytte av den ordinære lese- og skriveopplæringen.

Lese- og læringsstrategier:
For å tilrettelegge for at elevene skal tilegne seg gode lesestrategier har vi fokus på systematisk bruk av ulike læringsstrategier. Kylstad skole har utarbeidet en helhetlig plan for læringsstrategier fra 1. - 7.trinn.
Læringsstrategier er fremgangsmåter elevene bruker for å organisere sin egen læring. Det er strategier for å planlegge, gjennomføre og vurdere eget arbeid for å nå læringsmål.

Program for systematisk regneopplæring:
Vi følger Ringsaker kommunes program for systematisk begynneropplæring i regning. Metodikken er bygget opp rundt: Strukturert stasjonsundervisning, foreldredeltakelse og kompetanseutvikling. Sentrale stasjoner er: Veiledet regning, oppgavestasjon, problemløsningsstasjon, repetisjon- og spillstasjon, digital stasjon, geometri-, måling- og konstruksjonsstasjon. Fra 3.trinn benytter skolen seg av Smart Øving og Smart Vurdering. Smart Øving er et digitalt verktøy, hvor elevene får differensierte øvingsoppgaver tilpasset sitt mestringsnivå, og gir læreren kontinuerlig oversikt over elevenes måloppnåelse.

God læringsledelse:
Klasseledelse: Skolen jobber kontinuerlig med god klasseledelse. Våre lærere skal alle framstå som trygge og gode klasse- og læringsledere. Gode læringsledere er gode på å gi elevene tilbakemelding som fremmer læring.

Vurdering for læring: I arbeidet med å finne effektive tiltak for å øke læringsutbyttet til elevene, viser forskning og studier at skolens vurderingspraksis er avgjørende. I arbeidet med vurdering for læring skal vi jobbe med at:
   Elevene skal kjenne målene.
   Elevene skal få tilbakemeldinger.
   Elevene skal få råd om forbedring. 
   Elevene skal ha en aktiv rolle i eget læringsarbeid.

For å få til dette må vi arbeide for å skape en læringsfremmende kultur på skolen og i klasserommet. En kultur der det er lov å prøve og feile, og hvor vi oppmuntrer til å stille spørsmål. En kultur hvor vi stimulerer til utforskning og undring. I en læringsfremmende kultur er det en grunnleggende respekt og forståelse for at alle har noe å bidra med i fellesskapet.
Vi fokuserer spesielt på at elevene engasjeres, og er aktive i eget læringsarbeid og utvikling. Læringspartner er en av flere metoder vi bruker systematisk, både for å fremme læring og sosial kompetanse.

Bibliotek
Vi satser på bibliotek og lesing! Alle klasser har fast tid på biblioteket hvor de låner og leser bøker, de har høytlesing og vi følger planen om “den gode bibliotekstimen”. Vi har et fint bibliotek og utvalget av bøker er bra!

Skolekor
Elevene som ønsker å delta i skolekor møtes ukentlig for øving. De fremfører sanger på ulike arrangementer i skolens regi.  

First Lego League
Vi deltar på FIRST® LEGO® League Challenge, som er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som strekker seg over en arbeidsperiode på 8 uker. Den har som mål å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere.

Samarbeid mellom hjem og skole

På Kylstad skole har vi stort fokus på hjem-skolesamarbeid. Foreldrene er de viktigste påvirkerne i barnas liv. Samarbeidet er viktig for elevenes faglige og sosiale læring og utvikling. Foreldrenes holdninger til skolen er av stor betydning for elevenes engasjement og innsats på skolen. Foreldre har alle ulike forventninger, behov og meninger om skolens mål og praksis, og vi jobber for å skape en felles forståelse for hva som er viktig i et godt læringsmiljø. 

IST Home

IST Home for foresatte
Ringsaker benytter IST Everyday som skoleadministrativt system. Ved skoleårets begynnelse 2023 innføres en ny app for foresatte, IST Home. Appen er koblet direkte mot IST-løsningen som benyttes både i skoler og i kommunale barnehager og vil være en viktig kommunikasjonskanal for deg som har barn i barnehage og/eller skole/SFO. 
Appen har flere funksjoner, her er noen:

Gir oversikt over aktiviteter for barn i barnehage/SFO/skole, planer, timeplaner osv. 
Gruppemeldinger fra lærere til foresatte 
En-til-en meldinger til/fra lærere 
Melde fravær, vise fravær, statistikk 
Booke time for utviklingssamtaler 
Oppdatere kontaktopplysninger 
Tilgang til samtykke-/ og søknadsskjemaer
Last ned IST Home fra Appstore eller Google Play til din mobiltelefon

Logg inn med ID-porten (bankID/Min ID)

Sjekk at dine barns navn kommer frem i appen. Hvis ikke, ta kontakt med skolen.  

Ved å følge denne lenken kommer du til nettsiden IST Home for foresatte der det ligger brukerveiledninger og Ofte stilte spørsmål: ISTHome