– Det har blitt så fint her! sier en godt fornøyd Vigdis Ryen Løvli, som overtok som leder for Moelv, Fossen og Fagernes barnehager 1. april i år. 

De eldste barna fikk ta i bruk de nye lokalene først, og «flyttet inn» mandag 23. mai. Småbarnsavdelingene kommer etter 7. juni, og tar da i bruk den nye paviljongen. 

– 15. juni har vi innflyttingsfest for alle barna. Da får vi besøk av Geitmyra, og skal lage deilig mat og kose oss, forteller Ryen Løvli.

Barna var med 

– Jeg fikk gleden av å komme inn i en godt organisert flytteprosess, og de nye lokalene til Moelv barnehage er virkelig veldig flotte, sier hun. 

Marianne Støvneng Olsen, assisterende enhetsleder og daglig leder i Moelv barnehage, hadde hovedansvaret for selve flyttingen. Både barn og voksne sto på for å få med seg stort og smått av leker og inventar ned i den nye barnehagen, som ligger i det gamle snekkerverkstedet i bygningene som tidligere huset Ringsaker videregående. 

– Barna har vært så interesserte og engasjerte, og har vært ivrige deltakere i å pakke alt som skulle flyttes til de nye lokalene. Vi har fått det så fint her, og veldig god plass, sier hun.

Stor uteplass

Uteområdet rundt barnehagen er stort, og med store asfalterte flater ligger forholdene godt til rette for sykling. I tillegg er det satt opp lekeapparater rundt omkring på området.

– Det er laget fine lekesoner ute, med både fine fallunderlag, liten bakke med sklie, og vi har fått satt opp ei kjempefin grillhytte som vi gleder oss til å ta i bruk, sier Ryen Løvli.

– Selve uteområdet er omtrent like stort som det vi hadde før, men spesielt med tanke på sykling kan ungene utfolde seg på en helt annen måte her, som det er så flatt og stort, sier Støvneng Olsen.