– I fjor fikk vi inn kjempemange fine påskeegg, og i år håper vi at enda flere blir med på å lage påskepynt, sier prosjektleder Monica Rylander. Eggene kan være ekte egg, eller de kan være heklet, laget av isopor, keramikk, tre eller hva som helst.

– Det viktigste er at de kommer med ferdig oppheng, enten litt tykk hyssing, garn eller lignende, sier Rylander.

De yngste og de eldste

Som i fjor er det flere barnehager og sjukehjem som allerede er i gang med storproduksjon av påskeegg i alle former og fasonger, og Anne Katrine Sveen Topp fra VilMer melder om stor iver blant de eldste innbyggerne våre. 

For å få med sykehjemmene på prosjektet bidrar VilMer, som blant annet står for frivillighetsplattformen VilMer Opplevelser.

– Mange har et forhold til det å male påskeegg. Enten man har gjort det på skolen eller hatt som tradisjon å male hjemme med familien. For mange kan slike aktiviteter bidra til å vekke minner og skaper gode samtaler. Dessuten kan det skape mestringsfølelse for både store og små å bruke kreativiteten og skape noe selv, forteller Anne Katrine Sveen Topp, leder kundepleie og drift i VilMer. Hun gleder seg til å se den fargerike påskepynten i Brumunddal og Moelv.

Fossen skole er også i full sving med å produsere egg allerede, og de lager egg i både isopor og laminerte ark. 

– Jeg syns det er positivt at innbyggerne kan inkluderes i dekorprosjekter i sentrum. Dette er jo påskens svar på julehjertene, sier Elisabeth Stordahl fra Fossen skole.

Eggsentral på biblioteket

Bibliotekene i Moelv og Brumunddal er innleveringssted for eggprodusentene i de tusen hjem, og siste frist for innlevering er fredag 1. april. 

– Dette er en aktivitet som alle kan være med på, så her er det bare å gi fantasien fritt spillerom, avslutter Monica Rylander.